avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... succesiune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

succesiune

Buna ziua
la dezbaterea mostenirii defunctului var de gradul 2 cu mine , fara parinti , fara copii, fara sot supravietuitor cine poate veni la mostenire... are in viata doi frati de la mama lui iar din partea tatalui nu exista frati ci doar veri primari si copii acestora?
Cel mai recent răspuns: nicobereanu , utilizator 11:27, 18 Octombrie 2019
Buna ziua,
Succesiunile se dezbat in ordine
1. succesiunea la decesul primului sot si vor veni la mostenire:
- sotul supravietuitor
- mostenitorii ascendenti si colateralii privilegiati ai aceluia (direct sau prin reprezentare cand colateralii privilegiati sunt decedati), in ordinea si cotele stabilita de lege.
2. succesiunea de pe urma ultimului sot decedat:
- fratii, fie de mama fie de tata direct sau prin reprezentare (cand acestia sunt decedati), cotele fiind cele stabilite de lege.
Studiati art. 976 - 981 C.Civ.
deci au dreptul numai unchii ( fratii mamei lui) ,de la tata defunctului nefiind frati ci doar veri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune NETIX COMPUTERS NETIX COMPUTERS buna ziua. Sora mea, casatorita, fara copii, a decedat si a ramas sotul supravietuitor. intrebarea nr 1 este : ce drepturi are sotul decedatei asupra casei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! revin cu o intrebare, deoarece parerea avocatilor ... adinaioana34@icloud.com adinaioana34@icloud.com Buna ziua! Revin cu o intrebare, deoarece parerea avocatilor cu care am vorbit, este putin diferita. Sper sa ma puteti ajuta, va rog mult! Povestea este in ... (vezi toată discuția)