avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a murit, iar tata a devenit agresiv. Vreau sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a murit, iar tata a devenit agresiv. Vreau sa plec din casa.

Buna ziua, mama mea a murit in urma cu 4 ani. Intre timp relatiile mele cu tata s-au stricat, ne certam, iar de multe ori se ajunge si la violente.
Eu mai am 5 frați, 3 dintre ei sunt minori. Toti stam cu tata in apartament.
Apartamentul e pe numele ambilor părinți.
Nu vreau sa mai stau in apartament, dar nici nu vreau sa il las pe tata sa stea in apartamentul in care e dreptul meu sa locuiesc.
Vreau sa il dau in judecata si sa fiu despagubit.
Cum procedez, ce trebuie sa fac, cât o sa primesc?
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Ioanid Ioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioanid Ioan , utilizator 16:03, 18 Octombrie 2019
Trebuie să faceți succesiunea după mamă și să solicitați atribuirea apartamentului, dar tatăl dvs v-a trebui despăgubit pentru partea lui. Dacă imobilul rămâne la tată, el va fi cel care vă va despăgubi.
Eu nu vreau apartamentul, vreau doar sa fiu despagubit, sa primesc in bani partea ce mi se cuvine.
Imi puteti spune care este taxa de timbru sau cum se calculeaza ea? Cine plătește taxa? Mai sunt si alte taxe?

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu succesiunea...urgent PaolaD PaolaD Buna. Am o mica problema si as avea nevoie de un sfat. Tata a murit in urma cu 6 luni, dar noi nu am stiut ca trebuie sa facem ANEXA 1 la dosar...astazi a fost ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)
Dreptul mostenitorului de a locui in apartamentul mostenit pensioara pensioara Mama si tata au cumparat impreuna apartamentul in care locuiau. Dupa decesul lui tata, s-a facut succesiunea dupa tata, conform legii, eu si fratele meu avand ... (vezi toată discuția)