Chiriac Tiberiu Gabriel a scris:
Motivul este ca asa i-a tunat doamnei!
Nu i-a tunat din senin. În spatele acestui tunet stă
adevăratul motiv care o determină pe doamna să procedeze astfel. (poate chiar temerea pe care a creinonat-o gi-jane2 mai sus).
Eu, personal, nu prea cred că o mână doar intenția de a face o liberalitate.
Și câtă vreme oamenii nu grăiesc, nu putem ști ce este în mintea lor.
Ideal ar fi ca, atunci când cineva se teme de ... orice cu iz juridic, să discute cu un avocat.
S-ar putea ca soluția pentru temerea lui să fie mult mai simplă decât aceea pe care o poate vedea el. (orbit de temeri și de subiectivism).
Soția dvs. pare permeabilă ca buretele la sugestia notarului. Și asta îmi spune că vrea ceva, dar nici ea nu știe prea bine ce vrea și de ce vrea ceea ce vrea.
Oricum, este absurd să ajungi la ușa notarului ca să-ți sugereze el vreun drept pe care tu nu știai că-l vrei. Asta ar trebui să te pună pe gânduri. Să te întrebi dacă ai gândit până la capăt actul pe care voiai să-l autentifici.
DACĂ în spatele „tunetului” stă
temerea presupusă de gi-jane, atunci eu văd în sugestia notarului doar un mod de a cădea din lac în puț. Și riscul de a se întâmpla în viitor ca în vorba românească: de ce ți-e teamă, de aia nu scapi. Sau una și mai sugestivă: a te feri de ucigă-l toaca, spre a da de tac-su.
Răspunsul strict la întrebarea din titlu este: Nu.
Dacă soția dvs. își va rezerva dreptul de uzufruct, acest drept al ei nu se va extinde asupra nimănui de prin preajmă. Dvs. veți deveni o persoană care va locui în imobil prin bunăvoința uzufructuarului... și cam atât.
Și dacă as vrea să fiu ...cobe, aș putea să prevăd și „binele” pe care și-l face cu mâna ei pentru viitor. Că am mai văzut părinți care și-au asigurat locuința la hotelul de-un miliard de stele (sub cerul liber) prin acte ... negândite până la capăt.