avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna ziua. Am si eu o întrebare.
Am un copil de 2 ani.. dintr-o relație. Nu am fost căsătoriți doar concubinaj. Relația nu a mai mers pentru ca el bea destul de des si baga bani la jocuri de noroc. Si ne-am despărțit. El este in alta țară lucrează,si de copil nu se intereseaza. Uneori o data la cateva zile cerea poze cu copilul. Trimiteam poze chiar si cand nu cerea ce e drept nu chiar in fiecare zi.. dar au fost si săptămâni cand trimiteam zi de zi. Nici o data nu ma cautat sa ma întrebe dacă copilul este bine sau daca ii lipseste ceva.. cand vedea ca nu primeste 2 3 zile poze nu mai trimitea bani pentru copil. Încă nu am fost la nici un avoca. De vre-o săptămână ma blocat peste tot...
Sunt curioasă daca as putea sa îl scot din drepturi.. văzând că el nu se intereseaza de copil.. precizez ca copilul este pe numele lui..
Cel mai recent răspuns: Gabriela332 , utilizator 22:33, 20 Octombrie 2019
Buna ziua,
Ma indoiesc ca veti reusi ,,sa-l scoateti din drepturiȚ
Formulati in instanta o actiune ărin care solicitatiȘ
- exercitarea IN COMUN a autoritatii parintesti
- Stabilirea domiciliului minorului la mama
- pensie de intretinere (daca ii stiti si locul de munca e si mai bine)
Mulțumesc frumos pentru raspuns..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere sa exercitati siingura autoritatea parinteasca, macar incercati, daca nu incercati, nu aveti nicio sansa, daca incercati, aveti cateva.
Mergeti la un avocat care sa stie cum sa puna problema in instanta. Atata timp cand nu puteti da de tata, e firesc sa exercitati singura autoritatea parinteasca, altfel.. in comun.. in comun cu cine cand tatal se da la fund ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspuns.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este in interesul Dvs și al copilului sa exercitați singura autoritatea părintească - și aveți nevoie de o hotărâre judecătorească in acest sens, prin care tatăl sa fie și obligat la plata pensiei alimentare. Iar apoi executați sentința in țara in care este și măcar aveți sigur pensia achitata lunar!

Alte discuții în legătură

Custodia copilului victor_teodorescu victor_teodorescu intrebare: sunt in divort cu sotia. problema este ca ea lucreaza in strainatate, eu aici dar; din motive financiare copilul ( 2 si 6 luni) a ramas la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Intrebare ciudata: se poate redeschide un caz? ma intereseaza cum procedez cu exercitarea autoritatii parintesti imperia imperia Intrebarea este de fapt mai complexa decat titlul. Ma confrunt cu urmatoarea situatie complicata si sper sa am un ajutor din partea dumneavoastra . Am o ... (vezi toată discuția)