avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

sunt divortata de 4 ani fara partaj, fostul sot a decedat anul acesta, copii cer mostenirea, cum trebuie sa procedez?
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vor, mai exact? Să dezbată succesiunea după tatăl lor? Mi se pare firesc.
Și cum dvs. nu ați făcut partajul cu tatăl lor, va trebui să participați la această procedură pentru a se stabili care este partea dvs. din bunurile comune (teoretic 50%), parte care este și rămâne a dvs. și care este partea ce întră în moștenirea tatălui lor, pentru ca ei să poată să obțină certificatul de moștenitor după tatăl lor.

Mai departe, depinde ce vrea fiecare. Se poate rămâne în indiviziune (cel puțin o vreme). Se poate proceda la ieșirea din indiviziune (partaj), dacă cel puțin unul insistă.

Nu sunt și copiii dvs? Căci prima „procedură” care s-ar impune (indiferent dacă sunt ori nu sunt și copiii dvs.) este o discuție, din care să înțeleagă fiecare ce vrea celălalt.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
romascanu, moderator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pretentii alexandra 2009 alexandra 2009 Tatal meu impreuna cu cei 2 frati si o sora au mostenire un apartament. Acest apartament este acum motivul unui proces pentru iesire din indiviziune iar in ... (vezi toată discuția)
Unul din 3 frați nu dispune de banii necesari taxelor notariale de succesiune. cum ar trebui să procedăm și de unde să începem? dor-129 dor-129 Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2001.Nu s-a dezbatut succesiunea.Anul acesta( 24 august 2018)a decedat mama.Noi suntem 3 frati.A ramas de la parintii ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme. ce se poate face când unul dintre moștenitori nu dorește împărțirea pe cale amiabilă? PROSPERITATE PROSPERITATE Buna ziua \" Va rog frumos sa imi spuneti si mie cu trebuie procedat in situatia pe care am sa v-o descriu in continuare ; Bunica mea a decedat de curind, a ... (vezi toată discuția)