avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare Garantie apartament inchiriat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare Garantie apartament inchiriat.

Pe scurt, problema mea este aceasta. am inchiriat un apartament si doresc sa ma mut din acesta. La incheierea contractului am dat o garantie. Acum cand am vorbit cu proprietarul, acesta a eschivat cand a venit vorba de predarea garantiei inapoi. Intrebarea mea este : pot face ceva sa-mi recuperez banii dat fiind faptul ca initial a fost facut contract in care era mentionata garantia insa in al doilea contract (primul expirase) nu s-a mai mentionat nimic de garantie? As vrea sa stiu daca pot folosi urmatorul tertip : la administratia financiara pe contract se afla o suma simbolica declarata insa eu am chitante cu suma reala data in fiecare luna. pot ameninta proprietarul cu asta in vreun fel? sper sa nu se ajunga la asta insa vreau sa-mi iau si o masura de siguranta.
gdragos a scris:

chitante de unde ? un cont bancar al proprietarului ? acest cont este trecut in contract ? daca da, il puteti da in judecata ptr ca ati platit in avans si sa va recuperati chiria inapoi adika daca aveti chitanta ca ati platit 200 de euro si in contract scrie numai 50 euro puteti cere 150 ori cateva luni se aduna o suma

chiar daca acel cont nu este trecut in contractul de inchiriere , in instanta puteti spune ca dvs la-ti imprumutat cu acei bani
aveti totusi grija ce scrie in contract , cum se poate rezilia acesta




este un contract normal facut la agentie imobiliara + contract standard de la administratia financiara. pe contract nu este mentionat nici un cont, nici modalitatea de plata, ci suma care este de ~ 20 ori mai mica decat cea reala. Chitantele sunt simple chitante bancare de depunere numerar in cont pentru ca proprietarul nu se afla in tara si nu ii poate ridica direct.
atunci du te in instanta si iti recupereaza banuti dati pe chirie, tu l-ai imprumutat cu bani (chitantele sunt dovada ), legal ai acest drept si il inveti minte si pe el sa mai faca evaziune
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
ContSters112978, utilizator
Pai suma de recuperat trece de 10.000 de euro. (diferenta dintre suma declarata si cat plateam eu luna de luna). Legile Romaniei permit asa ceva chiriasului care se afla in situatia mea? Ce sanse de castig as avea in instanta? Oricum, nu cred ca ma bag in asa ceva pentru ca sigur va fi un proces de lunga durata si laborios.
O sa fie un proces destul de scurt , pentru ca nu prea vad ce poate sa lungeasca procesul atat de mult .
Avand in vedere faptul ca dumneavoastra l-ati imprumutat pe fostul proprietar peste 10 000 de euro este normal sa va recuperati banii .

In declaratia 220 , privind venitul estimat si in declaratia 200 privind veniturile realizate , scrie foarte clar ca sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice , declar ca datele inscrise in acest formular sunt corecte si complete . dupa care formularul este semnat de contribuabil .

Avand in vedere faptul ca dumneavoastra ati avut contract de inchiriere , chiar daca ati avut si o intelegere verbala , doar contractul scris este cel care este luat in considerare , iar persoana care va inchiriat a declarat pe propria raspundere , deci a recunoscut ca a primit de la dumneavoastra doar o anumita suma reprezentand chirie , rezulta ca restul sumei platite de dumneavoastra au fost acordate sub titlu de imprumut , imprumut pe care dumneavoastra doriti sa va fie restituit .
romania inedit a scris:
O sa fie un proces destul de scurt , pentru ca nu prea vad ce poate sa lungeasca procesul atat de mult .

Din nefericire, este si destul de greu daca nu imposibil sa vada ce anume ar putea lungi procesul un... neobisnuit al instanteloir de judecata! In plus, acest argument, din nefericire, nu tine pentru nimeni.
Daca nu cred eu sau dv. nu inseamna ca nu se poate intampla! :O

Este putin probabil sa poata dovedi un imprumut, mai ales ca sumele sunt, cel mai probabil, lunare.
In plus, oricand celalalt poate veni cu o copie a contractului de la agentie si dovedeste suma reala a chiriei!
Intr-un proces civil pot spune ca am facut o ilegalitate, sistemul fiind supraaglomerat, nu se da un curs acestei afirmatii. Mai degraba partea cu plangerea pentru evaziune ar merge! Cu dus-intors si asta, depinde cina a platit si pe ce nume utilitatile!

Dar nu va recomand sa va aventurati in astea pana nu il notificati si-i prezentati punctul dv de vedere, evident, daca ati achitat deja TOATE utilitatile pe care le-ati consumat. Cand v-ati mutat de acolo?
Ati reziliat toate cointractele pe care eventual le-ati facut dv., ati achitat ultima lumina si intrentinere consumate?
Notificati-l fie si pe mail, concret, coerent, de ce urmari ar putea avea, legal, refuzul lui.
Succes!

Iar despre instanta: taxa de timbru maricica la suma, risc de pierdere a banilor investiti, nevoie de avocat, precum si alte cheltuieli. Durata mare, caci paratul e in strainatate, ceea ce inseamna acte traduse si procedura cu strainatatea, macar 6 luni pana la prim termen si cine stie cat dupa aceea! :sorry:

Alte discuții în legătură

Cat costa taxa de timbru Dan Mihai Dan Mihai Buna ziua am si eu o intrebare va rog Cat costa taxa de timbru intrun proces pt a obtine un titlu executoriu la suma de 45000 Eur . va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa de timbru proces civil recuperare bani roxanasimona roxanasimona As avea o intrebare: tatal meu a dat o suma de bani cu imprumut si ar vrea sa stie in caz ca incepe procesul civil de recuperare prin dare in judecata, daca ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al taxei judiciare de timbru neacsu_laura neacsu_laura Cum se calculeaza taxa de timbru? La o cerere de restituirea unei sume de bani? Si pentru daune morale se percepe taxa de timbru? Multumesc! (vezi toată discuția)