avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CSSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CSSM

O societate a atin numarul de 52 de salariati. Ce documente trebuie depuse la ITM la infiintarea acestuia.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:24, 22 Octombrie 2019
Buna ziua,
Infiintarea si organizarea CSSM este o treaba interna a angajatorului, nu trebuie sa anunte sau sa depuna ceva la ITM.
Gasiti modul de infiintare, de organizare si de desfasurare a activitatii CSSM-ului in H.G. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu Art. 57.
[ link extern ]
Puteti angaja un SEPP sa va ajute cu constituiea CSSM
Daca infiintarea CSSM a fost dispusa de catre ITM in urma unui control efectuat de catre inspectorii de munca, la termenul stabilit prin PV trebuie sa anuntati ITM ca s-a realizat masura si sa anexati o copie dupa decizia interna a angajatorului pentru infiintarea CSSM si dupa caz o copie dupa primul PV de constituire a CSSM, respectiv materialele discutate si masurile adoptate.
Din cunostintele mele, angajatorul are obligatia transmiterii la ITM a procesului-verbal semnat de toti membrii comitetului incheiat la fiecare intrunire a comitetului de securitate si sanatate in munca (art. 66 alin. (8) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 cu modificarile si completarile ulterioare).
Din aceasta cauza, am intrebat daca este necesar sa se depuna ceva si la ITM , in sensul anuntarii acestuia,...

Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Si tot potrivit acelei Norme, inspectorul de munca poate participa la ședințele CSSM.
Din ce îmi amintesc, si sper sa nu ma unde-isunt pe tel. Si nu stau sa caut legea... trebuie anunțat ITM.ul cu 10 zile inainte de a se tine o sedinta a CSSM.
Raspunsul l-ati primit dupa intrebarea pusa, respectiv la infiintarea CSSM.
Fiecare PV intocmit in CSSM se trimite in copie la ITM in termen de 10 zile.
-art.66
(8) Secretarul comitetului de securitate si sanatate in munca transmite inspectoratului teritorial de munca, in termen de 10 zile de la data intrunirii, o copie a procesului-verbal incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportul anual al angajatorului referitor la bilantul activitatii ssm se depune la itm impreuna cu procesul verbal al sedintei cssm din trimestru al anului pentru anul anterior SC GEEA RUGBY CLUB SRL SC GEEA RUGBY CLUB SRL Conform HG1425/2006 - cu modificarile si completarile ulterioare, procesele verbale ale sedintelor CSSM se depun in maxim 10 zile de la acestea la ITM. In ... (vezi toată discuția)
Cssm legal intrunit mvasilescu mvasilescu La un CSSM pot participa trei reprezentanti ai lucratorilor (din cei 4 nominalizati in decizie), 2 reprezentanti ai angajatorului (din cei 3 nominalizati in ... (vezi toată discuția)
Constituire - cssm AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Unitate cu un numar de aprox. 80 de angajati, ma puteti sfatui putin cum ar trebui sa arate structura CSSM / toti membrii desemnati trebuie ... (vezi toată discuția)