avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de doctorat

Bună ziua, am doctoratul în Filosofie din 2016. Anul acesta am dat concursul de titularizare pentru disciplina Cultura civică, pe care deşi l-am luat cu 10 la scris nu am prins decât jumătate de normă ca suplinitor. Predau ca debutant Educaţie socială la clasele 5-6, Istorie ca necalificat, câteva ore de Sociologie şi Psihologie, din mila şcolii. Aş vrea să ştiu de ce nu pot beneficia de sporul de doctorat şi de vechimea în specialitate, de 3 ani (cât timp legea spune că doctoratul forma de zi, cu bursă, se consideră vechime în muncă şi specialitate, dacă lucrezi în acelaşi domeniu, ori eu nu lucrez în agricultură)? Mulţumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
'''''', utilizator
Cel mai recent răspuns: '''''' , utilizator 10:06, 24 Octombrie 2019
1. Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul.

2. gradația 1 - de la 3 ani la 5 ani. Aveti mai mult de 3 ani ?

3. Ati primit o decizie de stabilie a salariului ? Daca da,la ce data ?
Bună ziua, în învăţământ am lucrat 5 luni între 1999-2000, tot ca profesor suplinitor, Dacă s-ar pune şi doctoratul 3 ani, ar fi 3,5 ani.
Am primit doar fluturaşul de salariu, în 14 octombrie, bănuiesc că asta e decizia.
Cât despre "domeniul pentru care deţine titlul", mi se spune că trebuie să fie aceeaşi specialitate, adică numai dacă aş preda Filosofie aş primi sporul, ori legea spune domeniul, nu specialitatea, domeniul fiind în mintea mea învăţământul, aria curriculară (toate disciplinele amintite fac parte din aria curriculară "Om şi societate") sau ştiinţele socio-umane... Mulţumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat gdaa gdaa Bună seara! Am obținut doctoratul in 2014. În viitor, as dori să predau 12 ore în domeniul (disciplina) în care am luat doctoratul și 6 ore în altă ... (vezi toată discuția)
Echivalare doctorat cu definitivat Emese Grosz Emese Grosz Sunt titulara in invatamant cu nota 9 la titularizare obtinuta in 2019 si cu post titular fara definitivat. Imi pot echivala doctoratul cu definitivatul iar ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind doctoratul prof. prof. Buna ziua! Sunt profesor itinerant de sprijin, in invatamtul special, titular, cu doctoratul in domeniul sociologie, la Universitatea din Bucuresti, ... (vezi toată discuția)