avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce sa cer in apel ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce sa cer in apel ?

Buna seara, imi tot bat capul si nu stiu cum sa fac si de aceea as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute: Am parcat pe un loc de parcare cu plata si am platit parcarea prin SMS, dar din greseala am tastat un cod gresit (552 in loc de 554), adica am platit pt. zona "0" (zero) ultracentrala nu pt. zona 1 (unu) centrala. Agentul mi-a facut p.v. de contraventie, am facut plangere contraventionala la judecatorie prin care am recunoscut ca am gresit codul dar de platit am platit si ca atare am cerul inlocuirea amenzii cu avertisment. Judecatoria mi-a respins cererea (pe motiv ca am gresit codul si sunt bun de plata) si vreau sa fac apel, intrucat fiind de buna credinta si practic am platit parcarea, consider ca as fi meritat sa imi inlocuiasca amenda cu avertisment si acest lucru vreau sa-i cer si instantei de apel. Dar acum vine intrebarea: am citit art. 480 din Cpc dar totusi nu stiu ce sa cer: anularea hotararii primei instante (in tot sau in parte), schimbarea (in tot sau in parte) a acestei hotarari, sa retina instanta de apel cauza pt. judecare, sa o trimita primei instante pt. rejudecare ??? N-am mai facut niciodata apel sau recus si as aprecia mult daca m-ar ajuta cineva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 09:50, 25 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult, toate cele bune va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 480 alin. (3) apel cu trimitere la prima instanta aidu aidu am solicitat instantei de apel sa anuleze hotărârea atacată şi sa trimita cauza spre rejudecare primei instanţe. In alta ordine de idei, Art. 477 alin ... (vezi toată discuția)
Instanta de apel judeca mai intai apelul, apoi fondul? aidu aidu Am formulat motive de apel, solicitand anularea hotararii de fond si trimiterea la alt tribunal, iar, in subsidiar, sa rejudece fondul. Curtea de Apel va ... (vezi toată discuția)
Aspecte de procedura civila Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Dragi colegi, solicit si eu o opinie, pe procedura civila, in legatura cu o speta: In calea de atac (apel) Tribunalul constata ca judecatoria a fost ... (vezi toată discuția)