avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

buna ziua,

pentru infiintare asociatie, este necesara vreo declaratie notariala data de catre presedinte prin care sa rezulte faptul ca el este singurul beneficiar?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:37, 2 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU.
da, recentele modificari ale OG 26 / 2000 cer printre altele si o asemenea declaratie a reprezentantului legal al asociatiei, autentificate notarial, privind identitatea beneficiarilor reali. E o mare controversa ref. cine pot fi considerati beneficiari reali ai unei asociatii, in functie de scopul obectivele si mijloacele ei, dar declaratia e prevazuta de lege. A se vedea in aceste sens art. 7 alin.2 lit.c^2 din OG 26 / 2000


Adrian ALBU a scris:

NU.


Si in opinia Dvs, de ce nu ar fi aplicabile prevederile art. 7 alin.2 lit.c^2 din OG 26 / 2000 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unei federatii in temeiul og 26/2000 Costel Is Costel Is La constituirea unei federatii, in temeiul OG 26/2000, participă, ca membri fondatori, 10 asociatii. dat fiindca exista o diversitate de oprinii, va rugam pe ... (vezi toată discuția)
Declaratie beneficiar real pt o asociatie de parinti mis76mh mis76mh Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii de parinti de la o scoala gimnaziala din Bucuresti si doresc sa intreb daca noi trebuie sa depunem vestita ... (vezi toată discuția)
Asociație studenți. Looney Mouse Looney Mouse Bună ziua! Este posibilă înființarea unei asociație a studenților într-o facultate din cadrul UB? Și dacă da, în ce constă înființarea ... (vezi toată discuția)