avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Voi avea probleme la vama?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Voi avea probleme la vama?

Buna ziua, doresc sa achizitionez o pereche de adidasi si un tricou replica, din China.
Conform site-ului web customs.ro
te interzisă introducerea în Uniune a mărfurilor care aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală şi care prin cantitatea ori natura lor sugerează că sunt introduse în scop comercial.
Prin mărfuri care aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală se înţelege :
• mărfuri contrafăcute
• mărfuri pirat
• mărfuri care aduc atingere drepturilor asupra unui brevet de inventie sau unui certificat suplimentar de protecţie ori unei indicaţii geografice sau unui brevet de soi.

Voi avea vreo problema la vama? Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Andrei13z , utilizator 16:46, 16 Noiembrie 2019

Adrian Dimitriu a scris:

multumesc. raspunsul initial e corect. am avut convingerea (nu stiu de unde) ca le aduceti cu dvs. (in bagaj). cu scuze pentru inconsecventa

Pai conform articolului 344/2005 ai voie daca sunt pentru uz personal. Si pe site ul vamei la fel ca nu se aplica cele care nu sunt pentru comercializare.

(3)Prezenta lege nu se aplică bunurilor aflate în bagajele călătorilor sau în colete trimise ori primite de persoane fizice cu caracter necomercial, bunuri care se încadrează în limita permisă de lege pentru a fi scutite de la plata drepturilor de import și pentru care nu există indicii materiale că mărfurile ar face parte dintr-un trafic comercial.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
Andrei13z, utilizator
Trei sau mai multe articole contrafacute si se confisca toate.
Buna ziua, la ce va referiti? Adica daca iau pana in 3 nu patesc nimic? Oricum o sa iau maxim unul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voi avea probleme la vama? Andrei13z Andrei13z Buna ziua, doresc sa achizitionez o pereche de adidasi si un tricou replica, din China. Conform site-ului web customs.ro te interzisă introducerea în ... (vezi toată discuția)
Produs contrafacut cumparat pe site de anunturi iuliant iuliant Buna ziua, Am cumprat o chitara de pe un site de anunturi care mi s-a spus de vanzator (minor) ca e de o anumita firma (Fender). Din investigatiile mele ... (vezi toată discuția)