avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... N-am făcut partajul după divorț, iar de curând am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

N-am făcut partajul după divorț, iar de curând am aflat că fostul soț aruncă tot ce a fost cumpărat în casă în timpul căsătoriei. Ce ar trebui să fac la partaj?

Bună ziua

Am fost căsătorită 12 ani și nu am reușit sa fac partajul. De curând am aflat ca fostul soț arunca tot ce a fost cumpărat în casa în timpul căsătoriei cu mn.
Cum tb sa procedez la partaj?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Incercati sa negociati, chemati-l la o negociere oficiala, cu olista de bunuri, cu o propunere...
Puteți face un inventar prin prisma unui executor judecătoresc!
Demarați procedura de partaj, deja a trecut mult timp!
Dacă nu vă înțelegeți, intentați acțiunea în instanță!
Nu vrea nici o negociere. Vrea sa îmi dea doar ceea ce este rupt. A adus la mn la poarta un covor murdar și alte lucruri. Dacă i-am zis sa îmi dea un tv pt cei 3 copii a zis ca nu și acum ma întreabă dacă vreau niște mobila rupta. În nici un caz ceea de este nou în casa(tv, mașina de spălat vase și alte electrocasnice).
Dacă nu mai sunt în casa anumite obiecte mai are rost sa fac partaj?
Nu am și eu dreptul la o despăgubire în bani după tot ceea ce am făcut împreună?
Pot face partaj la notar doar pe lucrurile materiale și apoi sa merg în instanța pt a cere despăgubire financiara?
Sau dacă fac aceasta înțelegere înseamnă că este partajul făcut?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
elisa emilia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce inseamna lucruri materiale si ce alte despagubiri ar mai fi pe partaj. Daca ajungeti sa negociati o intelegere, mergeti la notar si faceti partajul. Daca el a aruncat bunuri, depinde de ce dovezi aveti. A trecut cam mult timp pentru impartirea unor masini de spalat si televizoare, nu cred ca e mare valoarea lor. Dar dv. sunteti cea care decide c=daca merita sa faceti efortul.
nu stim de cat timp ati divortat.. faceti o lista cu ce bunuri aveti de impartit si cereti partajul lor in instanta, sa li se atribuie lui si sa va dea sulta cat credeti ca ar mai face jumatatea dvs.
In afara de bunuri din astea din casa, ce mai aveti de partajat ?

Alte discuții în legătură

Partaj Kprice Kprice Am divortat in luna ianuarie.Sotia a locuit la mine,locuinta apartinand bunicii mele si devenind mostenire in timpul casatoriei,dupa decesul bunicii si apoi al ... (vezi toată discuția)
Cum se face partajul? izabella_m1990 izabella_m1990 Buna seara!eu si sotul meu suntem in divort insa in curamd acesta se va incheia Din cauza unor probleme cu sotul,acum o luna ei m-am mutat la parintii mei ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)