avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. Acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri?

Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După căsătorie,cu banii strânși de la nuntă,am înapoiat banii luați împrumut și ne-am achitat de datorii. După aia,în decurs de câțiva ani,am pus amândoi banii câștigați la locurile noastre de muncă și am făcut reparații și modernizări în casă. Acuma suntem în divorț,și vreau să știu dacă la partaj,am dreptul la jumătate din casă și la jumătate din bunurile din casă. Ce trebuie să fac,ce pași trebuie să urmez și ce șanse am? Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca doriti si partajul si nu ati introdus acest capat de cerere in cererea de divort, atunci imediat dupa ce se termina acesta formulati o cerere de partajarea bunurilor.
Va sfatuiesc sa solicitati impartirea bunurilor in parti egale.
Avand in vedere ca nu aveti cunostinte de drept va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
prima data sa luati legatura cu un avocat.Apoi sa va pregatit ca tot ce cereti sa aveti bani 3% din valoare ce o cereti.
Dupa mine , nu sunt avocata, nu aveti sanse decat la 50% din modernizari si reparatii care si alea se vor negocia si fiecare o sa aduceti un expert , o sa iasa cearta si instanta va une unul din oficiu.
Sa zicem ca imbunatatirele fac 30.000 euro, trebuie sa dovediti ca veniturie au fost aproape egale, ca daca sotul castiga 5000 ron si dvs 2500 ron medie imbunatatirele nu se mai impart la jumatate.

Deci va sfatuiesc sa faceti o intelegere amiabila decat sa va judecati 3 ani sa platit cine stie cat la avocati si la final sa va alegeti cu 10.000 euro.Mai bine ii luati acum ii dati avans la alta casa si o luati de la capat.
Stiu nu e usor sa pierdeti tot dar necunoasterea legii nu te absolva de pedeapsa ei.
Mulțumesc, mulțumesc mult!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca imprumutul a fost achitat dupa casatorie, atunci sunt bani comuni, pasibili de impartit la jumatate intre soti! Referitor la imbunatatiri, ale locuintei, ar fi bine sa aveti inca facturile care , banuiesc ca sunt si pe numele dvs., Chiar daca sotul a avut salariu mai mare ca dvs. nu cred ca un judecator ar decide numai in favoarea sotului ! Dvs. ca sotie ati depus si munca casnica in casa, crestere copii....si o sa tina cont si de asta...Deasemenea chiar daca el a contribuit mai mult la imbunatatirea locuintei, dvs ati completat in casa..hrana, intretinere...etc
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de casatorie sotul nu avea nevoie de acordul dumneavoastra pentru a cumpara ceva. Bunul achizitionat inainte de casatorie este bunul propiu al sotului. Dupa casatorie trebuie sa aveti bonuri, facturi care sa dovedeasca faptul ca ati contribuit la plata acelor facturi in proportie de ?fiecare.La casa nu aveti dreptul decat daca decedeaza sotul inaintea dumneavoastra. Cred ca enuntul a fost clar si s-a spus ca ,casa a fost cumparata inainte de casatorie de actualul sot.

Alte discuții în legătură

Soțul a luat din seif, fără știrea mea, banii de la nuntă și o sumă care aparținea mamei mele. vreau să divorțăm, dar cum procedez ca să recuperez banii? Olivia25 Olivia25 Buna ziua ,am si eu o intrebare am avut banii de la nunta+plus banii de pe un imprumut ai mamei in casa intr-un seif si sotul fara stirea mea i-a luat ...Vreau ... (vezi toată discuția)
Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez, dar eu și soțul avem un apartament luat prin credit ipotecar. Lipoveanca Lipoveanca Buna ziua. Sunt căsătorită de 3 ani dar din păcate nu mai merge relația noastră. Am cumpărat un apartament prin credit ipotecar. Dar am luat 80.000 lei ... (vezi toată discuția)