Buna ziua,
In urma partajarii bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, fostul sot a renuntat la partea lui pentru 2 din imobilele dobandite impreuna ( o casa si un teren intravilan alaturat acesteia).
Cu sentinta civila urmeaza ca eu sa fac inscrierea in cartea funciara a dreptului meu de proprietate exclusiv asupra acestor imobile. Nu stiu ce trebuie sa fac mai departe deoarece aici este o problema mai veche.
La primul imobil in act suprafata construita a casei a fost eronata, mult mai mare decat in realitate, aproape dubla. Am rectificat eroarea care a influientat valoarea tranzactiei dar valoarea in act a ramas aceiasi iar noi am ramas cu paguba. Deci atunci am platit mai mult si onorariul notarului si impozitul la stat cat si tariful OCPI. Totul s-a intamplat cu mai bine de10 ani in urma. Intrebarea mea este:
Se mai pot recupera cumva acesti bani? Daca da, cum si de unde? Imi poate face cineva o recalculare a valorii actului? Daca nu, înseamna ca si acum trebuie sa platesc mai mult deoarece tariful e in functie de valoarea actului ?
Va multumesc anticipat.