Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș după tatăl meu, cumulată cu salariu ?

Bună ziua! Am o intrebare, sunt student la Post-liceală, și doresc să încep și să lucrez cu un program de 8 h/zi. Eu având în prezent o pensie de urmaș , tatăl meu fiind decedat, și o pensie de handicap , grad mediu, în urma unor operații la ambele picioare. Despre gradul de handicap, știu că pot lucra cu contract de 8 ore pe zi, însă nu știu dacă venitul salarial se poate cumula și cu pensia de urmaș după tatăl meu. Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 5 Noiembrie 2019
Pensie de urmaș poate fi cumulată cu salariu , indiferent de cuantumul acestora.

Cornel Vasile a scris:

Pensie de urmaș poate fi cumulată cu salariu , indiferent de cuantumul acestora.

Vă mulțumesc foarte mult ! Urmează să am un interviu peste câteva zile, și , dacă voi fi angajat , trebuie să merg personal să declar la casa de pensii că m-am angajat ?
Nu este obligatoriu asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas Ramona1981 Ramona1981 E o diferenta daca am pensie de urmas sau pensie de invaliditate daca vreau sa ma angajez cu gradul III de invaliditate? (vezi toată discuția)
Venit cumulat pensie urmas- salariu alina_vla alina_vla Bun gasit. Am nevoie de o parere extrem de avizata. Mama mea a iesit de curand la pensie ( stagiu complet). Ea este asistent medical si lucreaza la un CMI pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si salariu (fara restrictii) ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua am o intrebare: Sunt student in anul 3 , am 22 ani si am sunat la casa de pensii sa intreb daca pot beneficia de pensia de urmas dupa urma lui ... (vezi toată discuția)