avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea de drept ,VECHIUL COD PENAL CA LEGE MAI ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea de drept ,VECHIUL COD PENAL CA LEGE MAI FAVORABILA

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Intampin o problema in legatura cu cererea de reabilitare de drept pe care am depus-o la judecatorie. Scurt istoric: am fost condamnat in decembrie 2013 la 1,6 luni cu suspendare si o perioada de proba de 2 ani .Precizez ca in perioada condamnarii nu am savarsit nici o infractiune si nici n-am de gand. Teoretic am drept la reabilitare de drept si am facut in acest sens si o cerere la judecatorie in conditiile in care, in cazier, nu a fost operata modificarea din oficiu.
Foarte important, anterior condamnarii definitive din decembrie 2013 , in vara , in luna august am avut deschis un alt dosar penal , dar care nu este finalizat nici in ziua de azi , in sensul ca nu a fost trimis in judecata, se fac cercetari si atat.
Intrebare: Instanta poate sa-mi suspende/respinga cererea de reabilitare pe motiv ca am alt dosar deschis pe vechiul cod penal?? Faptele la care fac eu referire sunt ambele savarsite pe vechiul cod penal. In acest caz, instanta nu este obligata sa judece pe vechiul cod penal in conditiile in care vechiul cod imi este lege mai favorabila??!! Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
misu11, utilizator

Alte discuții în legătură

Formulare cere modificare cazier judiciar alexandra31 alexandra31 Buna seara Imi outeti spune cum se formulează o cerere către unitatea de politie pentru modificare înscrisurilor din cazier? Am fost condamnat la 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea în noul cod penal alin33vulcan alin33vulcan as dori sa stiu daca dupa ce intra in vigoare noul cod penal am posibilitatea sa mi se faca reabilitarea din oficiu am fost codamnat la 5 ani ptr talharie in ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept din oficiu sau la cerere? Catalin KKS Catalin KKS Buna ziua, Dosar nr 36432/299/2012 Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti Sentinta penala Nr 1124/2012 Sedinta publica de la 05 Decembrie 2012 La data de ... (vezi toată discuția)