avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi-am ținut fiul, nora și nepotul ani de zile și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi-am ținut fiul, nora și nepotul ani de zile și le-am dat toate bunurile mele, cu speranța că la bătrânețe au grijă de mine, dar au vândut tot și au plecat lăsându-mă fără nimic. Pot recupera ceva din ce le-am dat?

De la 18 ani l-am tinut pe fiul meu cu nora si un nepot- eu singura pana la 40 ani -sperand ca la batranete au grija de mine. Le-am dat casa -apartament mobila totul-pe numele lui a fiului-am lucrat in Italia si lunar am trimis sau am dus tot salariul lor ... acum ei au vandut apartamentul si s-au mutat in Danemarca unde au cumparat casa -lasandu-ma fara casa fara nimic-nici nu imi permit sa ii vizitez.

As vrea sa cer casa -si tot ce le-am dat -cum eu i-am intretinut pana la 40 - ani- nu credeam ca raman pe drumuri- ce pot face --? Pot merge in Danemarca sa iau tot ce este al meu...pot cere toti bani ce le.-am dat si intretinut ?
Multumesc din suflet.... mai nou imi spune sa merg la azil--ajutati-ma va rog-multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Asta da, raspuns pe masura! Chiar si mie mi-a venit greu sa citesc morala tarzie, cu toate ca nu e vorba de ai mei... Cred ca si mamei disperate ii va fi greu de digerat acest raspuns. Cert este ca ce ai dat odata, nu poti cere inapoi. Nemaivorbind de faptul ca ar fi intr-adevar penibil sa-ti ataci propriul copil in instanta.

Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
2 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte bine sa ne ajutam copiii, sa-i sprijinim, dar trebuie sa si conservam anumite lucruri. Decizia lui de a pleca, este decizia lui si a familiei , iar d-voastra trebuia totusi sa va ganditi ca la batranete nu poti sa te duci sa locuiesti peste copii indiferent cat i-ai ajutat. Poate el va trimite la momentul potrivit bani din Danemarca daca va trebuie , dar asta nu inseamna ca trebuie sa locuiti cu ei.Luati-va o locuinta pentru d-voastra si aveti grija de sanatate , nu amarati viata copilului.
15 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când lucram la banca am văzut multe situații în care copilul își convinsese părinții sa facă credit sa demareze chipurile o afacere sigura, luase banii și plecase lăsând bătrânii cu datorie mare și ipoteca pe tot ce agonisisera..
Citind răspunsurile de mai sus, ultimele am înțeles de ce România e în groapa. Ni se pare normal doar sa primim și apoi sa fluieram fără nici o responsabilitate.
Am citit cum cineva a sfătuit biata femeie sa își ia un apartament. Sigur, oare de ce nu s-o fi gândit la asta? Deși zic eu sa pluseze, unde e problema? Sa își ia vila.
Urat nu e sa aduci copilul în instanta, urat este când pui farfurii și mâncare sub acoperișul plătit de mama ta și te apuca nervii dacă e nevoie sa te întrebi ea ce mănâncă.
Din fericire exista legi și situația se poate remedia cât de cât pe plan financiar.
Mergeți la avocat, îl dați în judecata și o duceți mai bine la bătrânețe. Fiind în Danemarca nu are venituri la negru.
When, utilizator
Intreb doar ? A fost constransa, amenintata sa le trimita bani ?? Trimiti si la copil daca vrei sa il ajuti , dar ai grija si de tine, nu te duci peste ei la batranete.
lilivasiliu, utilizator
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bravo, @When, din toata inima !
@lilivasiliu, intentia mamei, nu e sa se duca peste ei sau sa ii amarasca, dar ar fi vrut sa ii viziteze, si apoi,, nu si-a imaginat ca ramane pe strada, fara un acoperisdeasupra capului.

Doamna, daca ti lucrat multi ani in afara tarii, poate beneficiati de pensie mai mare decat aici si poate va permiteti macar un loc la camin.
Conteaza si ce venituri aveti si care va e capacitatea de munca, sfatuiti-va cu un avocat despre sansele reale sa il obligati pe fiu sa va intretina.

Alte discuții în legătură

Am donat toți banii fiicei mele pentru cumpărarea unui case , am act de donație a banilor , dar acum fata se poartă foarte urât cu mine mă înjură și e MarianaAlupei MarianaAlupei Am act de donație a banilor pentru jumătate din casă ( un alt apartament ) a fiicei mele , care acum se poartă foarte urât cu mine , cum pot să reintru ... (vezi toată discuția)
Nerespectare act de donatie marinica71 marinica71 buna seara! sunt vaduv iar singurul meu copil a decedat si nu a avut copii. am hotarat sa las apartamentul prin donatie cu habitatie nurorii mele si unei ... (vezi toată discuția)
Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)