avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Zile de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Zile de vizita

Bună seara
Va rog frumos sa ma ajutați cu o lămurire.
În urma hotărârii judecătorești fostul soț tb sa ia la el fetele de zilele de naștere sau onomastice. El zice ca tb 24 ore,dar nu este specificat în hotărâre asa ceva. Asa se calculează aceste zile ca și 24 ore?
Eu i-am zis sa le ia dimineața și sa le aducă seara ca asta înseamnă de zilele respective.
Poate greșesc eu și tocmai de aceea va rog sa ma ajutați.
Cel mai recent răspuns: elisa emilia , utilizator 10:04, 6 Noiembrie 2019
Cred ca ar trebui sa va înțelegeți și un an sa fie la dumneavoastră și celalalt la el. Sau ziua la tata și seara la dumneavoastră pentru ca e spre binele copiilor sa petreacă evenimentele importante din viata lor cu amândoi părinții.
Nu puteți încerca o discuție cu el astfel încât copiilor sa le fie bine în primul rand?
Am încercat și a zis ca nu îl interesează ca atâta timp cât spune în hotărâre ca în ziua aia tb sa stea la el le vrea 24 ore ca atâta însemna o zi.
Eh, atunci puteți sa ii comunicați ca nu e precizata nici o ora și ca cele 24 de ore pot începe la 9 seara. Ii dați mesaj în care ii spuneți ca îl așteptați conform hotărârii la ora x pentru a ridica copilele și cu asta basta. Poate sa dea mesaj, poate sa va sune, la 8 seara va întoarceți și pregătiți fetele și le ia 24 de ore.
Nu va mai stresați. Dat fiind faptul ca nu e precizata nici o ora va fi greu sa va execute silit. Iar dacă va executa silit faceți contestație.
Încuviinţează reclamantului-pârât dreptul de a avea legături personale cu Antonia-Maria,Irina-Anastasia şi Elena-Graţiela la domiciliul său, în următoarea modalitate: - în prima şi a treia săptămână din fiecare lună, de vineri de la ora 18:00 până duminică la ora 20:00; - în anii impari, în prima zi de Paşte, Crăciun şi Anul Nou, iar în anii pari a doua zi ale acestor sărbători; - în anii impari, de ziua de naştere, iar în anii pari de ziua onomastică a fiecărei minore; - o lună de zile în vacanţa de vară, de la 15 iulie la 15 august şi prima săptămână din vacanţele de iarnă şi de primăvară.
Asa este specificat în hotărâre programul de vizita.
Eu am mai văzut o eroare și tb sa fac apel și pt asta.
În săptămâna de iarna, Crăciunul va fi mereu atunci. Iarăși voi avea probleme și nu le va lăsa și la mn cum scrie mai sus.
Vreau sa fac odată apel pt acest lucru și o data pt zilele acestea sa ii se specifice clar orele pt a nu mai avea astfel de discuții cu el.
Ok, vad ca e program alternativ cu zilele de naștere. De ce nu ați dori atunci sa lăsați fetele 24 de ore la tata? Un an sunt cu dumneavoastră și un an cu el. Nu ii faceți fostului nici o favoare, e vorba de copii.

Alte discuții în legătură

Putin ajutor va rog cata_scheau cata_scheau Buna ziua, Intentionez sa introduc o actiune prin care sa obtin marirea programului de vizitare a copiiilor minori. Nu doresc un avocat, nu imi permit ... (vezi toată discuția)
Marire program vizitare minor cata_scheau cata_scheau Buna seara, Sunt divortat din iunie 2010 (data sentintei definitive), data la care am obtinut un program de vizita de comun accord astfel: 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)