avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... putin ajutor va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

putin ajutor va rog

Buna ziua,
Intentionez sa introduc o actiune prin care sa obtin marirea programului de vizitare a copiiilor minori. Nu doresc un avocat, nu imi permit financiar, mi-a cerut 500 lei si nu am posibilitatea sa-i achit, asa ca am redactat singur o cerere si as dori sa-mi spuneti daca e in regula, si ce sanse de reusita am? Va asigur ca nu exista nici o sansa de intelegere si ca va ataca cum poate aceasta cerere.
Cererea scrisa de mine este asa:


Către Judecătoria Sibiu

Modificare program vizită minori

Subsemnatul S. C., domiciliat ........................................., vă rog prin sentinţa pe care o veţi pronunţa să admiteţi cererea de modificare a programului de vizitare a minorelor S. M.-M. născută la data de ............ şi S. ª. născută la data de ..............., minore încredinţate spre creştere şi educare mamei lor S. M., cu domiciliul în ..........................., prin sentinţa civilă nr. ........................, din dosarul ................., devenită definitivă şi irevocabilă la data de 05.07.2010, astfel:

- O dată la două săptămâni de vinerea de la ora 15 cu luarea copiilor de la grădiniţă până lunea dimineaţa cănd voi duce copiii la grădiniţă, exceptând cazurile când este vacanţă sau nu merg la grădiniţă şi le voi lua de la domiciliul mamei.

- ªase zile în perioada sărbătorilor de Paşte astfel: în anii impari de lunea (săptămâna mare) ora 18:00 pana duminica (prima zi de Paşti) ora 18:00, în anii pari de lunea (a doua zi de Paşti) ora 18:00 pana duminica ora 18:00

- O lună în vacanţa de vară în perioada 1 iulie ora 18:00 – 31 iulie ora 18:00 în anii impari, şi în perioada 15 iulie ora 18:00 – 15 august ora 18:00 în anii pari (fiind ziua mea de naştere în 24 iulie).

- Zece zile în vacanta de iarna astfel: în anii impari din 17 decembrie ora 18:00 pana in 27 decembrie ora 18:00, iar în anii pari din 27 decembrie ora 18:00 pana in 6 ianuarie ora 18:00.
- În perioada în care mama copiilor, din diverse motive, este plecată mai multe zile de la domiciliu şi nu poate lua cu ea copiii.
- Cu o zi înainte sau după ziua lor de naştere, între orele 15:00 şi până a doua zi ora 18:00
Motive:
Odată cu creşterea copiilor, şi ei şi eu simţim nevoia de a avea legături personale o perioadă mai îndelungată. Copiii se simt foarte bine în perioadele când se află în vizită la mine, ne jucăm împreună, mergem în parc la leagăne, ne întâlnim cu alţi copii de vârsta lor. Menţionez că în aceste perioade sunt ajutat şi de părinţii mei cu care locuiesc. Totodată vă aduc la cunoştiinţă că am posibilităţi materiale şi financiare pentru a le oferi tot ceea ce au nevoie.
Toate aceste lucruri le pot dovedi cu martori, poze sau filmări din perioadele precedente în care au fost în vizită la domiciliul meu sau alte spaţii.

Vă anexez o copie a cerfificatului de naştere a copiilor precum şi o copie a sentinţei civile din dosarul 147/306/2010.

Astept parerile d-voastra. Si cat credeti de necesar sau nu un avocat?
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 21:41, 11 Aprilie 2011
poate ar fi bine sa faceti un efort financiar si sa angajati un avocat, mai ales ca mama fetelor se va opune propunerii dvs.
bna seara ,
daca nu exista intelegere cel mai bine ar fi sa va angajati totusi un avocat pentru ca aveti multe probe de administrat si limbajul juridic folosit de instanta nu va este cunoscut si din dorinta de a economisi un ban va puteti ingreuna situatia ,
bafta
av daniela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire program vizitare minor cata_scheau cata_scheau Buna seara, Sunt divortat din iunie 2010 (data sentintei definitive), data la care am obtinut un program de vizita de comun accord astfel: 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Este corect? rodicagr rodicagr Sint stabilita in Grecia de 7 ani. Am facut un proces pentru custodia fetitei mele in virsta de 12 ani si, asa cum m-am asteptat, ea a fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Model program vizitare minor cristigibraltar cristigibraltar Buna ziua! Am nevoie de un model program vizitare minor standard,cine ma poate ajuta? (vezi toată discuția)