avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare lifturi vechi de catre primarie...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare lifturi vechi de catre primarie...

Ca urmare a faptului ca in februarie 2020 urma sa nu mai putem folosi liftul actual, asociatia a strans bani pentru avans al unui nou lift, au fost hotarari, propuneri, discutii, platit avansul... etc. La acest moment ar trebui sa se termine instalarea noului lift in termen de zile.

O parte dintre locatari au inceput sa spuna ca primaria sectorului 2 a lansat un program de reabilitare gratuita a lifturilor mai vechi, anul acesta. Am gasit ba propuneri de proiect, ba hotarare pe tema asta, insa nimic concret (Hotărârea CL S2 nr. 099
Publicat la 23 Aprilie 2019). La primarie la telefon, nu stiau despre ce e vorba. Trebuie sa mentionez ca discutia despre schimbarea liftului si pregatirea financiara, a inceput de mai mult de 2 ani. Hotararea a fost luata in acest an (inclusiv ca si oferta cu care urma sa se lucreze) la adunarea generala, si pe baza de tabel cu semnaturi (avand 84% pentru, restul nevrand sa semneze - da sau nu, sau nu mai locuiesc aici si nu prea au putut fi gasiti).

Ca sa nu mai vorbesc mult... as avea doua intrebari:
1. Stie cineva mai multe detalii despre acest proiect?
2. Daca asociatia a montat/monteaza pe costul ei noul lift, exista posibilitatea unei decontari din parte primariei, fie ea si partiala?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
AlainCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: crina1956 , utilizator 11:50, 21 Februarie 2021
Răspund de pe telefon... o sa fiu mai scurt.
Asociația e pe o scara: 44 apartamente, p+10 etaje, bloc din 75... :)
Ofertele au fost intre 16.000 și 40.000 euro.
Într-una final am optat pentru varianta la 23750 euro, garanție 5 ani, înlocuire totala (evident fără sine, contragreutate), inclusiv dezafectarea celui vechi, carte noua a liftului, montare uși cu deschidere în perete de 70 cm (fata de cele vechi de 65 cm).
45% avans (în 2 rate) și diferența în 24 rate egale (intern calculate pe cota indiviza).
PS: în Brașov exista un astfel de program cred ca de niște ani.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
AlainCostea, utilizator
Buna ziua,

Stiu ca a trecut ceva timp. Insa m-am gandit sa adaug cateva informatii, poate vor fi de ajutor pentru altii care sunt in aceeasi situatie. Asadar:
1. Oficial, Primaria sectorului 1 de care apartine asociatia a dat raspuns la intrebarea mea initiala. Deci, in cazul in care s-a montat un nou lift, sau a fost imbunatatit pe banii asociatiei, nu se va deconta nimic. Ce e dat, dat ramane.
2. Exista, cel putin la nivelul sectorului 1 o decizie aprobata (de vreun an) cum ca se vor inlocui/moderniza lifturile, parte a reabilitarilor. Insa, nu s-a facut nimic concret... doar ca se pun la punct comisiile de constatare a situatiilor. Daca se va ajunge undeva sau nu... nimeni nu stie.
3. Costurile totale cu liftul (care acum functioneaza, totul este terminat si verificat), inclusiv carte noua, telefon de urgenta 24/7 apelabil direct din lift au fost de 24.000 euro inclusiv TVA.

PS: Adam Grecu, din pacate, si mie a inceput sa imi ajunga. Insa cam nimeni nu vrea sa imi ia locul. Prefera mai degraba sa comenteze de pe margine. La fiecare oprire a liftului (in perioada de teste, sau le eventualele probleme) se gasea cate un locatar care sa zica ca m-am imbogatit... :(, ca stia el firme mai bune (oferta a fost aleasa in AG din 5 oferte, plus discutii in comitetul executiv pe alte oferte), ca ne dadea primaria degeaba, si tot asa. Dar... majoritatea de aici cam stiu ce spun.

O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift, alegerea ofertelor cimpeanr cimpeanr Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care ... (vezi toată discuția)
Este legal ca asociația să solicite bani pentru a pune gresie și faianță în ghenă fără a avea acceptul proprietarilor? Carmencarmencarmen Carmencarmencarmen Este legal ca asociația sa solicite o suma de bani pentru a pune gresie și faianță în ghena fără acceptul proprietarilor? Și o suma destul de mare per ... (vezi toată discuția)
Cum se poate solicita, de la asociație, un raport/explicații cu privire la gestionarea fondului de reparații? ralexa2007 ralexa2007 Buna ziua. As vrea sa stiu care este procedura prin care unei asociatii de proprietari i se poate solicita un raport/explicatii in ceea ce priveste gestionarea ... (vezi toată discuția)