avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire cu urmari tragice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire cu urmari tragice

Sal am avut un accident in tinp ce depaseam o alta masina soferul care il depaseam a marit viteza linie discontinua un drum judetean nu pre aglomerat o masina la 2 3 minute vizibilitate perfecta si vreo 2 km fara obsacole restrictii sau alceva nimic nu venea din fata mam angajat in depasire cu 60km la ora si arind lenjer da nebunu care am incercat sal depasesc a marit si el viteza si la un moment dat in citeva secude cred cam ajuns la suta la ora si ma acrosat pur si sinplu a tras de volan stinga ma atins mai intii dupa cre imedfiat a urmat o bubuitura ma lovit puternic in partea dreapta si mam rasturnat in sant in stinga iar el tot in stinga sa dus pe aratura io am scapat ca prin minune fratemiu care era in dreapta mea da in spate nevastamea are fractura cervicala iar unul din copii mei a avut o taietura la o minuta nu grav cumnatamea si celalalt copil al meu nau decit niste vinatai masina avariata total .Intrebarea e soferul nusi recunoaste vina si mai e si cu dificultati de auz si vorbire dar are un fratior la politie ce sanse am sa il scot vinovat ?Amindoi neam dus in stinga am pe masina urme cum ma sters prima oara si o boalfa mare in aripa din dreapta cum ma lovit ar mai fi 2 martori care nu prea au vazut mare lucru ca era mult praf din cauza ca am mers o parte pe marginea drumului cum ma tot inpins io am un an si jumate de cind am permis iel de 20 si e cu deficiente de auz cine io fi dat permis?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:42, 17 Ianuarie 2010
Va trebui sa solicitati efectuarea unei expertize tehnice auto in vederea stabilirii cauzelor, imprejurarilor si cine se face vinovat de producerea accidentului. In acelasi timp, persoanele accidentate din masina dvs. sa obtina certificate medico-legale si sa faca plangere penala impotriva soferului vinovat.
Functie de actele medicale, se poate alege varianta adresarii catre asiguratorul celeilalte masini , cerandu-se o oferta de despagubire, fie sa se astepte pronuntarea unei hotarari penale de condamnare a soferului vinovat cu solutionarea si a laturii civile a dosarului respectiv.
in cadrul cercetarilor veti fi audiat si dumneavoastra si ceilalti ocupanti ai autoturismelor si astfel vor putea sustine afirmatiile dvs cu privire la conduita necorespunzatoare a celuilalt sofer (marirea vitezei si virarea stanga)

ar fi indicat sa fiti asistat de un avocat iar la expertiza auto sa numiti un expert parte, sunt cativa experti auto si in catalogul consultantilor din avocatnet
Mai intai trebuie sa aveti cat mai multe fotografii posibile ale celor 2 autovehicule si de la locul accidentului apoi solicitati o expertiza criminalistica a accidentului si angajati-va un expert parte. Accidentul fiind cu victime care au sub 60 de zile de ingrijiri medicale se poate solutiona si prin impacarea partilor (e solutia cea mai rapida si mai comoda - prin judecati poate dura si 10 ani). Daca alegeti calea judecatoreasca va trebui contestat procesul verbal de accident in justitie si acolo sa solicitati expertiza.
Trebuie sa angajati un avocat iscustit si sa solicitati o expertiza tehnica care sa stabileasca dinamica producerii accidentului.
Este de recomandat sa angajati si un expert parte care sa va consilieze si sa va sustina din punct de vedere tehnic.
Aceste probe coroborate cu celelalte probatorii care vor fi administrate :fotografii,acte si martori pot fi de natura sa duca la stabilirea adevarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime elyiz elyiz Seara trecuta am fost implicata intr-un accident cu prietenul si inca o prietena. El era la volan, eu dreapta fata,prietena in spate. pe drum cu prioritate, o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima - respingere solicitare contraexpertiza, mijloace legale de obtinere alexadana alexadana Buna seara.Ma numesc Dana si va rog sa imi raspundeti la citeva intrebari,dupa ce o sa va descriu ce s-a intimplat.In seara zilei de 31.08.2012 in jurul orei ... (vezi toată discuția)