martineugen
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Am locuit in casa parinteasca in Sibiu
Dupa ce le-am dat tot ce v-am relatat am fost nevoit sa vand casa cu 90000 Euro pe motiv ca nu o puteam intretine si ca atare am luat un apartament mai modest in Selimbar
Acuma traiesc doar din pensie fiind impovarat de mai multe boli printre care Parkinson si diabet
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
ar fi trebuit sa va ramana ceva bani dupa ce ati cumparat ap, ca valoarea e mai mica decat a casei vandute.
Cautati pe cineva caruia sa ii dati ap in schimbul intretinerii.
apelati la primarie, poate capatati un asistent personal, platit de stat.
Nu cred ca nu va vor ajuta copiii cand veti ramane fara puteri.
martineugen
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Apartamentul l-am donat fiului meu dar am istituit drept de uzufruct , motiv ptr.care sa suparat pe mine . As dorii sa anulez aceasta donatie dar nu stiu cum sa procedez ?Am avut totala incredere in ei .Asteapta sa mor cat mai curand asa cum sa intamplat cu fosta sotie mama lor care a decedat la 01.10.2019 .Nu am stiut nimic , M-au anuntat in ziua decesului .Pe acesti asa zisi copii nu poate nimeni sa-i traga la raspundere .M-am adresat la prefectura Sibiu ,care a dispus sa se ca o ancheta sociala de la care am primit urmatorul raspuns:,],in calitate de copii ai domnului Martin Eugen aveti obligatia de a-i asigura ingrijirea si itretinerea acestuia cu scopul de a avea un nivel de trai decent, a-i creste calitatea vietii si mentinerea unui mediu familiar propice''Dar cine ii poate obliga ???
O instanta de judecata.
Incercati sa vorbiti cu ei ca veti cere revocarea donatiilor pentru ingratitudine, pentru ca nu va asigura alimente in limita valorii bunurilor donate.
gi-jane2
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
aveti mai multe variante, sa cereti in instanta pensie, sa cereti revocarea donatiei pt ingratitudine( sansele de reusita depind f mult de sitiatia dvs financiara, nevoile dvs, veniturile copiilor, cum se poarte cu dvs, ce puteti dovedi efectiv.. etc, despre toate astea, discutati cu un avocat )
ziceti ca aveti uzufruct pe casa ce i-ati donat-o.. puteti cere evacuarea lui ( a fiului) in instanta si puteti cesiona dreptul dvs. Adica cineva sa se foloseasca de acea casa contra unei sume de bbani care sa va revina lunar si din care sa va intretineti.
Art. 714
Cesiunea uzufructului
(1) În absenţa unei prevederi contrare, uzufructuarul poate ceda dreptul său unei alte persoane fără acordul nudului proprietar, dispoziţiile în materie de carte funciară fiind aplicabile.
Oricum, nu sunteti intr-o situatie f proasta, se putea si mai rau.