avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare cadastru

Buna seara,
Va supun atentiei urmatoarea speta:
In cursul acestui an am cumparat un teren pe care se afla o casa batraneasca. Din pacate asa cum se intampla in multe zone rurale nu a existat nici cadastru si nici intabulare. Inainte de perfectarea tranzactiei s-a intocmit documentatia cadastrala si atunci la masuratoare a reiesit ca terenul este cu 144 mp mai mic decat in actele de proprietate. Mea culpa, am convenit cu vanzatorul ca cel care intocmeste cadastrul sa treaca in acte suprafata masurata. Langa curte este un drum (daca il putem numi drum deoarece este doar un pic mai lat decat o masina). Explicatia pentru lipsa unei parti de teren a fost ca "acum multi ani cand s-a facut gardul bunicul a lasat acea parte de teren astfe incat sa poata sa intre si vecinul in curtea lui cu caruta"
Dat fiind ca al meu vecin care ar fi trebuit sa fie favorizat de acest aspect vesnic are cate ceva de comentat referitor la pozitia masinii mele sau la accesul meu pe acel drumeag ma interesa sa flu daca acum mai pot face ceva astfel incat sa imi repar greseala, ca sa nu spun prostia facerii de bine si sa intru in posesia "palmei de pamant" care nu se regaseste prinsa in actul de proprietate.
De mentionat ca pe inchierea mea de intabulare este mentionat la rubrica Suprafata teren - Din acte 1250/Masurata 1106.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Dupa declaratia notariala mai pot sa recuperez terenul? nicolae1987 nicolae1987 Am cumparat un teren care pe act avea suprafata de 1250 mp. Vecinul de langa mine are parcela tot de 1250 pe act. Cele doua parcele au fost una singura, de ... (vezi toată discuția)
Teren mai mult la masuratoarea topometrica. simudal simudal Proprietatea cu suprafata de 660 mp, nu are act de proprietate. Am obtinut un Ordin al prefectului privind posesia acestuia (care tine loc de act de ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)