avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Dreptul la vot la alta sectie de votare
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Dreptul la vot la alta sectie de votare

Pot sa votez la oricare sectie de votare? Mentionez ca stau in chirie in acelasi judet cu domiciliul de pe buletin.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 10 Noiembrie 2019
Nu. Daca e vorba sa votati in acelasi judet dar in alta localitate, nu puteti decat daca odata cu faptul ca stati in chirie, aveti si mutatia facuta pe buletin. Altfel doar la sectia de votare din localitatea unde e arondata adresa din buletin.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă se află în unitatea administrativ-teritorială unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, alegătorul poate vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, potrivit legii.

Dacă se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, alegătorul poate vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate udau_1966 udau_1966 trebuie sa schimb cartea de identitate si o voi face la o noua adresa,diferita de cea actuala.in aceasta conditie,eu ca cetatean care doreste sa voteze,unde o ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)
Cum votez? DragosIcleanu DragosIcleanu Sarut mana/Buna ziua.Locuiesc si sunt arondat la o sectie de votare dintr-un sector si sunt membru intr-o sectie de votare a altui sector.Cum votez in aceasta ... (vezi toată discuția)