avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan - permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan - permis de conducere

Buna seara , ma numesc C.... si am o problema : Am fost prins la volan baut , etilotestul a aratat 0.71 alcoolemie. M-i sa recoltat probe de sange , doua la numar. Asta se intampla pe 15 nov , pe 30 nov am platit probele de sange (afland ulterior ca , daca nu l-e platesc ,nu aflu nimic despre situatia dosarului ) si am predat permisul la politie (in acea seara nu l-am predat pt ca nu era la mine).
Deci ce demersuri trebuia sa fac pt a afla mai repede ce o sa patesc am facut . Stiu ca o sa se plimba dosaru de colo colo. Inca ceva , E Prima Abatere.

Intrebarea mea este : Ce m-i se poate intampla? care e pedeapsa ? o sa mai am permis sau nu?
Cel mai recent răspuns: Monik Smau , utilizator 20:03, 17 Mai 2023
La 0,71 alcoolemie in aerul expirat sunteti candidat sigur pentru titlul de potential pieton.
De obicei valoarea alcoolemiei din sange se situeaza putin peste dublul celei din aerul expirat. Dat fiind ca infractiune este incepand cu 0,8 la mie alcool pur in sange iar dvs veti avea putin peste 1,45 ... pedeapsa in astfel de cazuri se da cu suspendare conditionata. Permisul se anuleaza daca veti fi condamnat, iar dvs aveti posibilitatea sa va prezentati pentru un nou examen dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Permisul se anuleaza daca veti fi condamnat, iar dvs aveti posibilitatea sa va prezentati pentru un nou examen dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Adica dupa un an pot face scoala de soferi sau dau un test ceva si-mi da permisul?
Faceti scoala de soferi.
In ceea ce priveste speta dvs va recomand urmatoarele: sa solicitati in faza de urmarire penala recalcularea alcolemiei, sa mergeti sa dati declaratie la politie in care sa mentionati greutatea dvs, inaltime, ce ati mancat in ziua respectiva si la ce ore , cat ati baut si ce anume ati baut, cat a trecut de la momentul in care v-ati oprit din baut si momentul in care v-a prins politia, daca suferiti de vreo boala.
In recalcularea alcoolemiei nu uitati sa solicitati sa se mentioneze valoarea din momentul in care ati fost prins ( atentie doar aceea conteaza).
Din punctul meu de vedere va trebuie in faza de urmarire penala cat si in faza de cercetare judecatoreasca un avocat.
De obicei pedeapsa este cu suspendare cel mai putin 4 luni cu suspendare si anulare permis daca si numai daca instanta dispune aceasta masura si maxim 1 an cu suspendare.

Nu cred ca sunt prea mari dubii: se va aplica o pedeapsa cu suspendare, acordandu-se totodata si un termen de incercare - in atare situatie, permisul se anuleaza si veti putea face din nou scoala dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii instantei!

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului peckcarol137 peckcarol137 buna, sambata noaptea m-a oprit politia m-a testat cu apartul alcoltest mi-a iesit 0.71 in aer, mi s-au luat probe biologice de sange, inca nu s-au predat la ... (vezi toată discuția)
O alcolemie de 0.63 in aerul expirat ionuts1982 ionuts1982 as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut,si ce pedepse se pot da,nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)