avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... o alcolemie de 0.63 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

o alcolemie de 0.63 in aerul expirat

as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut,si ce pedepse se pot da,nu am mai avut nici un fel de probleme cu politia nici un accident si nici o amenda de depasire de viteza, am permisul de 8 ani,se poate sa imi dea o dovada sa pot circula pe toata perioada in care are loc procesul?si cam cat mar ajunge sa platesc un avocat sa ma scoata cu cateva luni de suspendare, multumesc
Cel mai recent răspuns: cristi777 , utilizator 01:48, 18 Martie 2009
as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut

De obicei, la sange, alcoolemia este de cel putin dublul valorii celei din aerul expirat.

ce pedepse se pot da

Tinand cont ca nu aveti antecedente penale, pedeapsa va fi cu suspendare. De la 6 luni in sus.

se poate sa imi dea o dovada sa pot circula pe toata perioada in care are loc procesul?

Nu. Mai mult decat atat, permisul se anuleaza si nu puteti obtine altul decat dupa trecerea unui termen de 1an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare.

cam cat mar ajunge sa platesc un avocat sa ma scoata cu cateva luni de suspendare

Onorariile difera de la avocat la avocat.
Alcoolemia in sange va iesi in functie de cat alcool ati baut. Daca va iesi o alcoolemie mai mare de 0,8 la mie in aerul expirat vi se intocmi dosar penal si atunci aveti nevoie de avocat. Daca nu, este doar o contraventie si vi se intocmeste un proces verbal de contraventie.
Onorariul difera de la avocat la avocat si pot fi negociate.


av ZAHARIA F.
de baut am baut cam 4 beri si cateva pahare de vin cred ca vreo 5 pahare de 100 ml,dar era un demidulce slab.asta am inceput sa beau de la 5 cu pauze si pe la 8 am baut cam majoritatea si probele la sange miau fost luate pe la 1:30 in urma cuu doua ore de cand am baut ultimul pahar de vin,ce ar trebui sa fac sa scap cu o pedeapsa mai mica si cam cat mar costa onorariu cu un avocat mediu? multumesc
... si in cazul in care - alcoolemia in sange iese sub 0,8 in timp ce in aerul expirat este peste 0,4... se cere recalcularea de catre organul de cercetare penala, nu? cat de mult conteaza acest calcul care este doar teoretic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)