Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa scot un bun de pe proprietatea mea

Buna ziua. Am citi aici pe forum si tot nu am reusit sa ma luminez cum sa procedez in situatia mea:
Pe un teren proprietate, intabulat dar nefolosit in nici un scop de 2 ani de cind l-am cumparat, vecina ce locuieste alaturi de acest teren a pus o masina veche pe el fara a ma intreba, am acceptat ideea (dar fara sa semnam vre-un act, doar verbal) pentru ca nu locuiesc in zona si am rugato ca sa ma anunte daca apare ceva probleme nedorite pe terenul meu. A trecut 1 an si jumatate de atunci si acum doresc ca ea sa isi ia masina de pe terenul meu (vreau sa il vind), dar nu mai recunoaste nimic. Cum pot sa parocedez acum?
Ma adresez politiei ? pentru tulburare de posesie, dar cum demonstrez ca e masina ei?
Sau pot sa iau masina de pe proprietatea mea fara a mai discuta cu nimeni si sa o duc la un punct de colectare de astfel de masini?
Nu as dori sa incalc legea dar nici sa treaca un an pina scot acea masina de pe propietate.
@Avlil+Smeagull-Va solicit atentia ! Eu nu am spus sa o duca personal la fier vechi. Eu am zis sa ii lase pe niste oameni de treaba dotati cu caruta cu coviltir sa o ridice si sa faca ce vor cu ea! Fiindca a o notifica pe vecina echivaleaza cu a recunoaste ca stii ca este rabla ei! Ori eu nu indic acest lucru si nici nu cred ca este bine sa se procedeze in acest fel. Eu cred ca este si amuzant si distractiv si perfect legal ca niste baieti veseli sa tracteze de fata cu vecina eventual acea rabla!:D
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
=D> Bravo, Mihai Grigore (v-am spus ca imi place cum privit lucrurile, si ma bate gandul sa aplic metoda cu frigiderul stricat al vecinului care zace si... pute pe holul blocului, langa usa apartamentului meu). Bine punctat, =D>cu o mica rezerva: nu v-ati simti deloc vinovat daca vecina ar chema pe loc politia care ar aresta pe posesorii de covilitir, si i-ar acuza de furt? Si, in continuare, posesorii de coviltir v-ar indica drept "autor moral", ceea ce se poate traduce intr-o forma de participatie la savrsirea infractiunii... (speculatii, evident, de dragul discutiei cu dvs.) :">
Da multumesc f mult pentru toti pentru raspunsuri, ideea e ca masina nu are numere de inmatriculare, mas mira sa mai fie ceva bun prin ea... nus ca nu m-am uitat, sincer ....
Mai sunt serii de caroserie etc., nu conteaza daca are numar sau nu.

Dle Grigore, solutia dv. poate ca va pare minunat de legala, ea insa nu e! INteleg ca vi se pare asa, ca are o logica ce dv, vi se pare absolut in regula, dar nu este in acord cu legea!
Este mai greu pentru un om fara cunostinte despre interpretarea si logica normelor de drept sa inteleaga sau sa vada de la bun inceput defectele unei solutii aparent fara ilegalitati.

Dar tin sa arat ca nu ati spus sa-i lasati pe baieti, ci sa-i puneti... Or diferenta e mare, legal vorbind.
Dar in toate cazurile, daca vreun vecin ii vede pe baieti, e de ajuns ca sa verifice politia toata tarasenia!
Si nu cred ca baietii in cauza, oricat de veseli ar fi, sa accepte sa li se puna in carca un furt de dragul a... cateva milioane de lei vechi!
Ca sa nu spun ca si in acest caz politia se va intreba de ce acela care era propitar nu a depus si el vreo plangere (furt, tulburare etc.), pentru ca putea el scoate banii astia! Pe degeaba!
Sunt prezumtii care duc la aceeasi consluzie: ca proprietarul voia sa scape de belea si nu credea ca are drepturi asupra vechiturii.

Oricum, userul va decide cum va proceda, nu e alegerea noastra!
Multumesc inca o data, in urma sfaturilor dumneavoastra m-am gindit sa procedez cam asa: ii fac o instiintare verbala, apoi una scrisa trimisa prin posta , apoi o reclamatie la politie, iar daca tot nu se rezolva problema avind acea reclamatie la politie ma gindesc ca ar trebui sa fiu acoperit legal si trec la scoaterea hirbului de pe proprietate. As vrea sa scot din calcul cea cu executotul judecatoresc pentru ca nu face hirbu cit costa judecatorul. Ce parere aveti? e legal ma acopar in caz de vreo reclamatie?

Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Plangere pentru furt Madalin196 Madalin196 buna ziua! am dus o masina la rabla acum 1 an jumate si acum 2 saptamani am facut plangere la politie pentru furt si ieri m-au sunat cei de la rabla sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Proprietarul unui autoturism a decedat si l-a lasat (verbal) ... kankuro kankuro Proprietarul unui autoturism a decedat si l-a lasat (verbal) unei persoane. Proprietarul nu avea bunuri pe numele lui (imobile/terenuri, etc) si nici ... (vezi toată discuția)
Masina fier vechi - cumpar rable Floriann P Floriann P In 2019 am avut o masina ( rabla) pe care am dat-o la cei cu anunturi \'cumparam rable-radiere pe loc \' , am sunat la ei , au venit , au luat masina , i-am ... (vezi toată discuția)