avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum inceteaza un CIM pentru ca salariatul sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum inceteaza un CIM pentru ca salariatul sa beneficieze de indemnizatie de somaj?

Buna ziua, as dori sa stiu si eu in baza carui articol din codul muncii se poate beneficia binenteles in conditiile legii de indemnizatia de somaj?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 26 Iulie 2011
Dreptul de a primit indemnizatie de somaj este ptr incetarea CIM in baza urmatoarelor articole:
art. 31, art. 56(j) - in cazul CIM determinat, 61 lit. c) si d), art. 65 si 66 (concediere ptr motive ce nu tin de persoana salariatului).
Cred ca este art.31 alin.4 ind.1 C.mun. .. si nu art.31 C.mun. :)

Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr.76/2002, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 31 alin.4 ind.1 , art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare; ....
freeelis a scris:

Cred ca este art.31 alin.4 ind.1 C.mun. .. si nu art.31 C.mun. :)

Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr.76/2002, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 31 alin.4 ind.1 , art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare; ....


Eu am fost concediat cu Art.31 Alin.4 Indice 1, si cei de la somaj nu vor sa imi primeasca notificarea, ei zic ca nu au incetat cum trebuie, eu fiind in perioada de proba.

Ce as putea face in acest caz?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea CIM sa nu fie imputabila salariatului.
2. Incetarea CIM in perioada de proba (art.31(4.1) din Codul muncii) are doua aspecte:
- daca incetarea CIM s-a facut din initiativa salariatului acesta nu va beneficia de indemnizatie de somaj (este imputabila salariatului pentru ca el cerut incetarea CIM);
- daca incetarea CIM s-a facut din initiativa angajatorului atunci salariatul va beneficia de indemnizatie de somaj.
Buna ziua Stimate Dle Valeriu,

Cum imi pot da eu seama ca a incetat din vina mea sau din vina lor?
La Somaj mi-au spus ca trebuie se aduc o decizie cu Art. 61, lit. d sau un alt articol. Dar cei de la firma nu vor sa imi dea asa ceva, ei zic ca cu asta e suficient.

Mai jos aveti si notificarea ca sa vedeti despre ce este vorba.

Notificare
Privind incetarea contractului individual de munca
Nr. xx/2011


Subsemnatul X, representant legal al firmei x, in calitate de administrator, in baza dispozitiilor statului societatii, in temeiul prevederilor ART. 31 , ALIN. 4, INDICE 1, din legea nr. 53/2003 - Codul Muncii,

VA ADUC LA CUNOSTINTA:

1. Contractul individual de munca al D-lui Angajat, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor la nr x/2011, inceteaza la data de xx/xx/2011.

2. Prezenta notificare se va comunica salariatului in termen de 5 zile de la emitere si Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti in termen de 5 zile de la perfectare.

Compartimentele resurse umane si financiar contabil vor duce la indeplinire continutului prezentei notificari.


Administrator
Stampila
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
neocaste, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare somaj- angajare pe perioada determinata sdaniel sdaniel Buna ziua, Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 ... (vezi toată discuția)
Lucrez intr-o institutie de stat dar vreau sa plec de acolo si sa beneficiez de indemnizatie de somaj dragosbc dragosbc buna ziua, am o nelamurire va rog: lucrez intr-o institutie de stat si vreau sa plec de acolo si sa beneficiind de indemnizatie de somaj. problema e ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Salariat necorespunzator locului de munca llumi llumi Buna ziua! Am un salariat angajat din data de 07.03.2011...care de fapt nu corespunde locului de munca...dupa cate zile pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)