avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele meu, pe atunci minor. clauza contractului: bunica are drept de sedere. si totodata confirma ca a primit pt casa suma X.
situatia actuala: frate mort, tata mort. deci ambii proprietari morti. tata intre timp divortase de mama, dar era casatorit cu ea la momentul achizitiei casei. fratele mort si el, lasand o nevasta vaduva. dupa recenta moarte a celui deal 2 lea proprietar si anume tata (fratele murind cu 5 ani in urma dar nefacandu se succesiune dupa moartea acestuia) bunica (mama proprietarului 1 si bunica mea si a proprietarului ) dar si sora acestora cer mostenire un procent din casa.
mai mentionez ca mama este inca in viata si imi va ceda mie drepturile ei.

intrebari: -cine sunt mostenitorii de drept ai fratelui si ai tatalui meu?
- ce procent are fiecare mostenitor.
- daca contractul este de vanzare cumparare iar bunica confirma ca a primit banii X pe casa respectiva, mai poate cere pe aceiasi casa mostenire?
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
ghindaf, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:42, 4 Aprilie 2017
Bunica nu mai are drept de proprietate, doar de folosință.
Dacă mama era divortata de tata la data decesului sau, nu îl mosteneste, dar e proprietar pe un sfert de casa, adică pe jumătate din jumătatea tatălui de casa.
Tata înțeleg ca a decedat înaintea fratelui dvs.
Se dezbat succesiunile în ordinea deceselor, la moștenirea tatălui adică sfertul de casa, îl împărțiți egal, dvs luați o jumătate, iar jumătate se adaugă moştenirii fratelui. Moștenirea fratelui, adică cat avea- jumătate de casa, plus jumătate dintr-un sfert, se împarte intre dvs ca frate, mama și nevasta, egal.
nu, prima data a murit fratele meu, acum 5 ani, iar recent tata-al2lea proprietar de pe contract, amandoi avand 50-50% cand contractul s a inceiat fratele meu avea 16 ani minor, iar tata era inca casatorit cu mama. peste timp fratele meu s a casatorit, iar dupa 2 ani de casnicie a murit. ce drept are nevasta lui?

Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2017
ghindaf, utilizator
avem asa- casa o jumatate fratele, o jumatate tata bun comun cu mama.
Moare fratele casatorit fiind ( nu conteaza de cand, nevasta mostenea si daca ii murea sotul dupa noaptea nuntii), iar vaduva mosteneste 1/3 din cota sa pt ca vine in concurs atat cu parintii, cat si cu fratele. Deci 1/6 din toata casa o mosteneste cumnata dvs.
Pe tatal dvs il mosteniti doar dvs.
Pe scurt, ca sa ramaneti dvs cu tot, ca ziceti ca mama o sa va dea dvs cota sa, ii platiti sulta cumnatei c/val unei sesimi din casa.
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea unui testament konstantin3 konstantin3 Buna ziua.Bunica mea a decedat in anul 2005 lasand mostenire prin testament toate bunurile ei nepoatei din partea celui de al2lea frate al tatului ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)