avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am achitat avans pentru o casă sub formă de contract ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am achitat avans pentru o casă sub formă de contract de împrumut autentificat, dar, din motive obiective, nu mai vrem să cumpărăm imobilul. Îmi pot recupera toți banii împrumutați?

Am împrumutat o sumă de bani prin notar cu condiția ca daca nu imi returnează suma până la data specificată să primesc înapoi dublu sumei împrumutate.

Suma respectivă era pentru vânzarea cumpărarea unei case doar ca proprietara nu era in țară așa că a trimis-o pe fiica ei si evident ca pentru vanzare trebuia sa fie proprietara si cum nu a fost am doar dat un avans dar la notar nu sa putut specifica ca e vorba de vreun precontract din motiv că proprietara trebuia sa fie prezentă nu fiica dânsei. După ce am oferit împrumutul am locuit 2 săptămâni în acea casă până în ziua în care prin minune am fost jefuiți, jaful l-am declarat la poliție iar casa am refuzat să o mai cumpărăm si am înapoiat cheile casei.

Doar că acum doamna nu mai vrea sa ne înapoieze suma întreagă a împrumutului acordat pe motiv că am locuit acolo 2 săptămâni și i s-au furat si câteva scaune si o butelie rămase în casa a specificat doamna.

Se poate ca fără contract sau precontract ce sa justifice vânzarea cumpărarea a casei doamna sa aiba dreptul de a nu ne acorda întreaga sumă împrumutată?? Ea zice ca daca nu acceptăm propunerea ei ne vom vedea in tribunal. Tot ce ține legat de acea casă e doar câteva mesaje text pe telefon cum ne certam ca nu mai vrem casa si ca noi vrem sa ne înapoieze împrumutul acordat.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Stimata doamna,

Trebuie lecturate atent clauzele antecontractului de vanzare-cumparare, cu referire la clauza de razgandire, anume revocarea manifestarii de vointa, in sensul de incheia contractul de vanzare-cumparare.

Sunt doua ipoteze :

1- se pierde avansul dat, ca efect al razgandirii.
2- se restituie avansul dat, operand rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare, cu repunerea in situatia anterioara.


De asemenea, trebuie constatat cum opereaza sanctiunea rezolutiunii, pe cale judiciara, constatata si pronuntata de catre instanta de judecata, ori pe cale conventionala, prin manifestarea de vointa a partilor semnatare ale antecontractului de vanzare-cumparare.



Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu antecontract prima casa gcv gcv buna ziua.am si eu o problema.am facut si eu o promisune bilaterala de vanzare cumparare pt un apartament,am luat avans 500 euro,am depus toata documentatia ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare mircea43 mircea43 La sfarsitul anului2009 ( 01.11.2009 mai exact) mama mea a intocmit un contract de imprumut cu o persoana fizica pt. suma de 20.000. ron. In cadrul acelui ... (vezi toată discuția)
Veridicitate dmmadeea dmmadeea Cat de valabil este un contract intre o persoana care vinde un imobil si o agentie imobiliara,contract semnat intre cele doua parti( nu este un document ... (vezi toată discuția)