avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună dimineața , am divorțat de comun acord de fostul soț pe data de 2 septembrie. În hotărârea de divorț sa greșit numele meu, să făcut o rectificare a hotărârii de divorț. Am reușit ca in final să legalizez hotărârea. Întrebarea mea este. De când este obligat legal fostul soț la plata pensiei alimentare? Din 2 septembrie sau din 15 noiembrie, de când sa legalizat hotărârea? Fostul soț nu face nimic pt fata. Nu îi cumpără nimic...
de la data introducerii cererii.
Depinde cum a stabilit instanta. De obicei pensia se datoreaza de la data introducerii actiunii, dar apare specificat acest lucru. Daca nu se specifica, pensia e datorata de la data la care a ramas sentinta defintiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara restanta Misha01 Misha01 Buna ziua, In urma unui proces lung de divort care s-a finalizat de curând, am obtinut custodia celor 2 minori aflati in intretinere. Mentionez ca actiunea ... (vezi toată discuția)
De când încep să plătesc pensia alimentară? filip2015 filip2015 Bună seara! Cererea de divorț a fost înaintată în martie, divorțul s-a terminat, iar acum în noiembrie a ieșit hotărârea civilă. Întrebare: - ... (vezi toată discuția)
Ce statut a avut copilul meu in septembrie? elev sau student??? ana123 ana123 Va multumesc pentru raspunsul dat. Am, o rugaminte, sa-mi mentionati Legea si articolul din care dvs. ati citat urmatoarele: \"Plata pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)