Sunt beneficiarul unei mosteniri prin testament. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a intra in posesia mostenirii? Mentionez ca a trecut mai mult de 6 luni de la deces.
buna ziua!
cu certificatul de deces in original, cu testamentul in original va prezentati la un BNp din raza ultimului domiciliu al defunctului si incepeti dezbaterea procedurii succesorale.
exista si mostenitori rezervatari?
Asa cum au aratat si colegii, va prezentati la un notar de la ultimul domiciliu al defunctului, care va va spune ce aveti de facut si ce acte aduceti.
Fac numai precizarea ca mostenitorii rezervatari (cei care au dreptul la o cota din mostenie pe care legea o tine la dispozitia lor exclusiva) sunt: 1.descendentii /art.841 C.civ.(copii, nepoti, stranepoti..), 2. ascendentii privilegiati at.843 C.civ. (parintii, bunicii etc.decedatului) si 3. sotul supravietuitor cf.art.2 din L.344/1944.
In situatia in care acestia exista si mai ales daca nu sunteti dintre acestia (dar si daca sunteti), trebuie sa tineti seama (atat dvs. cat si notarul public, fct. de declaratia dvs.) de cota ce li se cuvine si care nu poate fi incalcata prin testament.
Si un testament olograf e valabil(semnat, scris, data de mana testatorului), cata vreme indica bunul liberalitatii si e facut de catre o persoana al carei discernamant e valabil.
Insa veridicitatea acestuia poate fi pusa la indoiala.
Notarul public incheie, in acest sens , un proces verbal prin care ia act de acest act.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Succesiune
marcelsimion
TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA .
Nu imi vine sa cred am in mana un document de ... (vezi toată discuția)
Mostenire
liviuiordan
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)