avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul cadrelor didactice din domeniul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul cadrelor didactice din domeniul medical

Buna seara. Va adresez urmatoarea intrebare:
Un medic, cadru universitar cu integrare clinica, are norma intreaga la universitatea de medicina si, conform unei legi ciudate, jumatate de norma la spital. Salariul intreg la universitate este mai mic decat jumatatea de norma de pe sfat. Astfel, un medic universitar ajunge sa castige mai putin, desi, pe langa activitatea medicala, desfasurata de obicei in spitale mari, cu cazuri complexe, are si activitate didactica, studenti, rezidenti, etc. Mai mult decat atat, concediul de odihna este platit doar de la angajatorul principal, adica universitatea. Cum se poate face sau in ce lege exista vreo prevedere astfel incat sa aiba doua norme intregi, spital si universitate, contopite, avand in vedere ca ambele activitati se desfasoara in acelasi loc? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Val_2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:09, 19 Noiembrie 2019
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

Posturile vacante și temporar vacante aferente funcțiilor didactice, funcțiilor de specialitate medico-sanitară și asistență socială și funcțiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul și de către persoane din aceeași unitate și numai în condițiile în care programul funcției cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcției de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii ana cornelia ana cornelia am dreptul de a avea cumul de functii, contabil la doua unitati de invatamant avand contract de 8 ore la fiecare? (vezi toată discuția)
Incadrare Ionmanescu Ionmanescu Buna ziua, pot sa fiu angajat la stat la doua institutii publice cu norma intreaga la fiecare (vezi toată discuția)
Legea bugetarilor bulzanv bulzanv Buna ziua, Va rog ajutatima care este legea bugetarilort care da posibilitate sa ai doua contracte de munca , (vezi toată discuția)