avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

După ce a deschis tatăl meu suscesiune ,copilul fratelui (decedat),a deschis succesiune la același notar.Bunicii înainte de moarte au lăsat casa şi o parte din bunuri tatălui meu prin testament,acesta nu a fost înregistrat la notar.Ce este de făcut?Tatăl meu fost citat la notar pentru dezbaterea succesiunii făcută de nepotul din partea fiului decedat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:56, 19 Noiembrie 2019
Este putin mai complecar avand in vedere ca exista si un testament olograf (banuiesc) neinregistrat. Trebuie vazut daca exista acceptari la notar si mai multe detalii. Cred ca cel mai intelept ar fi ca tatal dvs sa se programeze la o consultatie juridica, la un avocat (cu documentele pe care le detine) inainte sa ajunga la notar la data la care a fost citat.
Stimate domn,

Testamentul olograf poate fi prezentat notarului public.

Acesta este scris , semnat si datat de mana celui care l-a perfectat.( defunctul ).

Mostenirea testamentara poate coexista cu mostenirea legala.


Testemantul, insa, daca lezeaza rezerva succesorala a altor copii, a sotului supravietuitor, ori a parintilor, poate fi desfiintat.

Acesta reprezinta o liberalitate gratuita, supusa reductiunii, in termen de 3 ani, termen ce curge de la deces, ori de la momentul luarii la cunostinta de existenta acestui act.

In procedura dezbaterii succesorala, puteti fi asistat de avocat.

Succes!

Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament eu45ani eu45ani O familie fara copii, ea moare prima si rudele ei renunta la partea lor. El face un testament unui nepot. Apoi revine si anuleaza testamentul, facand altul ... (vezi toată discuția)
Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)