avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

In ce condiții poate fi reluată o cercetare disciplinara ???in cazul de fata in anul 2017,luna Octombrie s a constatat o abatere disciplinara.salariata se afla in concediu prenatal .aceasta nu a fost convocată ,nu i s a adus la cunoștința despre abaterea disciplinara.salariata a intrat apoi in concediu creștere copil timp de 2 ani.la revenirea la serviciu după concediu de creștere copil mai poate fi reluată cercetarea și convocată salariata?mai sunt îndeplinite condițiile cercetării disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Crisstynna , utilizator 09:15, 20 Noiembrie 2019
Numai daca comisia a decis supendarea cercetarii disciplinare pe perioada suspendarii c.i.m. si reluarea acesteia la revenirea din CCC.
Dar in cazul in care s a decis suspendarea angajata nu trebuia sa fie informata cu privire la abaterea săvârșită și a faptului ca cercetarea va fi suspendată și reluată la revenirea din ccc?
Este perfect adevarat ... nu i s-a adus la cunostinta?
Nu,nu i s a adus la cunoștința atunci când s a constatat și acum este forțată sa și dea demisia sau dacă nu e amenintata cu reluarea cercetării disciplinare,cercetare de care angajata a aflat abia la revenirea din ccc și a fost prezentată doar verbal de către angajator fiind motivul pentru care angajatei i se propune demisia de buna voie.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Crisstynna, utilizator
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Reluarea cercetarii discplinare nu cred ca mai este posibila , decat in conditiile mentionate mai sus.

Alte discuții în legătură

Salariata care cu 06.11.2012 trebuia sa revina din cic alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea situatie: o salariata trebuia sa revina cu astazi 06.11.2012 din crestere copil si sa-si inceapa activitatea in cadrul ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara in concediu prenatal MateiMadalina MateiMadalina Avand in vedere faptul ca sunt angajata pe perioada nedeterminata si ma aflu de 30 de zile in concediu prenatal,pot fi concediata(fara vreo legatura cu starea ... (vezi toată discuția)
Nedepunere cerere de reluare activitate din concediu crestere copil marcelacisar marcelacisar Buna ziua, Am un caz de contract suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, care a expirat de 2 luni , iar angajata nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)