avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescrierea faptelor penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescrierea faptelor penale

Buna,

Acum 7 ani jumate a fost deschis un dosar penal pe numele meu la diicot.

Acum cativa ani am fost trimis in judecata unde pe camera preliminara dosarul a fost intors la procuror, Acum cateva luni am fost trimis in judecata din nou.
Prima data am avut 8 acuzatii, acum sunt 5 acuzatii din care 2 grupuri organizate (da sunt acuzat ca fac parte din 2 grupuri organizate) problema e ca domnul procuror nu stie a 3`a persoana din grup da ce mai conteaza aici e romania.

In mare acest dosar este o mizerie totul fabricat 0 probe doar interpretari pe incerceptari ATAT. daca era un dosar serios eram la inchisoare de mult.

Acum cele 8 acuzatii pentru care am fost trimis in judecata prima data nu sunt aceleas cu cele 5 de acum in afara de grupuri.

Prescrierea raspunderi penale in cazul meu intra sub incidenta legii:
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
Asta pe codul nou penal pe codul vechi nu mai stiu tinand cont ca faptele imaginate de procuror s-au intamplat pe vechiul cod penal.

Cand se prescrie aceste fapte ?

P.S. stiu ca orice act de procedura inlatura termenul de prescriptie dar la fel stiu si ca acesta a fost declarat neconstitutional.

Va rog ajutor.
Voi elabora pe parcus in functie de raspunsuri.

Citez aici si pe domnul Doseanu
"Astfel, in prezent, sunt devin operabile doar termenele generale de prescriptie a raspunderii penale, fara a putea fi intrerupte conform articolului 155 alineat 1 Cod penal, intrucat solutia oferita de legiuitor prin Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, nesocotind valorile constitutionale si conventionale a fost suspendata de drept, iar ulterior abrogata de drept ca urmare a pasivitatii legiuitorului national in a reglementa o noua solutie legislativa in acel interval de 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial."

Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
oeer, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescrierea raspunderii penale oeer oeer Buna, Acum 7 ani jumate a fost deschis un dosar penal pe numele meu la diicot. Acum cativa ani am fost trimis in judecata unde pe camera preliminara ... (vezi toată discuția)
Despre prescriptia raspunderii penale monilica monilica In contextul Deciziei Curtii Constitutionale nr. 297/18.04.2018 si in conditiile in care, declarat fiind ca neconstitutional textul de lege care reglementa ... (vezi toată discuția)
Art. 298 neglijenta in serviciu-prescriere somer123 somer123 Am fost trimis in judecata pt infractiunea de neglijenta in seviciu potrivit art 298 c.p.pt o fapta savarsita in perioada ian.2009-martie 2010. Dosarul se afla ... (vezi toată discuția)