avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reziliere contract - somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reziliere contract - somatie de plata

Am reziliat contractul in vara cu o firma de servicii prin cablu(depasind acel termen pentru care incheiasem contractul) si am apelat la serviciile de cablu ale altei firme.
Pe 5 noiembrie am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari datorii pentru suma de 12,17 lei (o suma modica), dar nu inteleg pentru ce este aceasta datorie pentru ca am platit integral luna aceea in care am reziliat contractul, cu toate ca nu am beneficiat de serviciile lor intreaga luna.
In somatie scrie ca "prin neplata la termen a facturilor restante, ati fost deconectat", dar cred ca au somatiile tipizate si le trimit tuturor pentru ca eu am fost cea care a reziliat contractul,nu ei pentru neplata.
Exista taxe de reziliere? Am inteles ca va fi declarata o asemenea clauza ca fiind abuziva (se afla in Parlament in momentul de fata o astfel de lege de modificare a Legii 193/2000 ...cel putin asa am inteles). Deci daca se aproba, se va aplica si in cazul meu, nu?
Oricum, intreg orasul a primit astfel de somatii. Pentru o suma atat de modica se poate actiona in justitie?
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Mihaela Enache, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:32, 3 Decembrie 2009
Indiferent de cuantumul sumei datorate, se poate solicita recuperarea acestei prin intermediul instantei.
Insa nu ati precizat daca scrisoarea care cuprindea somatia de plata a firmei de recuperari a fost trimisa cu scrisoare recomandata si impreuna cu inscrisurile care arata creanta.
Cunoscand practica acestor firme de recuperari, nu cred ca au respectat procedura, asa ca nu va faceti griji.
Ba da, am primit si o foaie cu "detalierea datoriei" in care e dat numarul de factura, data facturii (din 1.august 2008) si suma datorata.
In orice caz...imi amintesc ca am patit ceva similar la o firma de telefonie fixa acum ceva vreme. Am primit tot asa o somatie pentru o suma la fel de mica. Nu am platit-o. Nici nu am mai auzit de ei de atunci.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Mihaela Enache, Avocat
aaaaa....nu a fost scrisoare recomandata in nici un caz ! a fost prin posta, nu mi s-a cerut confirmarea prin semnatura...
Va rog sa nu scrieti mesaje consecutive (se poate edita cel anterior) si sa nu utilizati in mesaje/titluri date de identificare a unor persoane. Regulamentul de postare pe forum se afla aici: www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceste srl de recuperari restante danavocatnet danavocatnet O firma de Cablu a vindut o creanta la o firma de recuperari. Cum poate aceasta firma SRL sa recupereze de la o persoana fizica suma de 250 lei. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Abonament telefon floraresu floraresu Buna ziua, am avut un abonament in 2009 la care am renuntat fara sa-l reziliez. In 2010 am primit o somatie de plata ( de la recuperatori) si am platit ... (vezi toată discuția)
Doresc reziliere contract telekom ( persoana juridica) mobinstal mobinstal buna seara, desi sunt client Telekom ( mobil) doar de 3 luni , datorita serviciilor de proasta calitate, doresc rezilierea contractului . prin schimb de ... (vezi toată discuția)