avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nr.de elevi intr-o clasa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nr.de elevi intr-o clasa

Buna ziua
As dori sa stiu care este nr. max.de elevi dintr-o clasa gimnaziala,conform legii invatamantului.Cui pot sa-ma adresez daca nu se respecta aceasta prevedere.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 23 Noiembrie 2019
Legea 1/2011
art.63
(1) În învățământul preuniversitar, formațiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, după cum urmează:
.....
d) învățământul gimnazial: clasa cuprinde în medie 25 de elevi, dar nu mai puțin de 12 și nu mai mult de 30;
....
(3) În situații excepționale, formațiunile de preșcolari sau de elevi pot funcționa sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administrație al inspectoratului școlar, pe baza unei justificări din partea consiliului de administrație al unității de învățământ care solicită exceptarea de la prevederile alin. (1).
...

Va puteti adresa I.S.J. - inspectoratul judetean școlar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt normele ministerului sanatatii imperative? Radamante Radamante Ordinul Ministerului Sanatati -nr.1955/1995 Art. 5 (1)Numarul maxim de copii admisi la o grupa în unitatile de anteprescolari si prescolari sau într-o ... (vezi toată discuția)
Atacare decizie consiliul de administratie al unei scoli baikomarilena baikomarilena Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate viragestavasz viragestavasz Lucrez la o scoala gimnaziala ca profesor in invatamant primar.Va fi restrangere de activitate, deoarece nu vor fi suficienti elevi pentru doua posturi.Colega ... (vezi toată discuția)