avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA, Cheltuieli deductibile, produse pe care le ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA, Cheltuieli deductibile, produse pe care le folosesc dar aparent nu sunt pentru activitățile mele

Sunt PFA plătitor de TVA în sistem real, lucrez pe testare software.

Am cumpărat multe produse pe care trebuie să le trec la cheltuieli.
Unele dintre aceste produse pot ridica semne de întrebare dacă sunt pentru activitate sau nu, însă eu le folosesc.

Mai exact:
- rafturi de depozitare, pentru greutăți mari - pun pe ele, în garaj, lucruri pe care le folosesc pentru mașină, dar și ale lucruri pe care nu le folosesc frecvent, gen papetărie,
- două extinctoare
- cutii din plastic aluat (le-am luat de la metro, deoarece se închid complet cu capac, și pot fi supraetajate, pun în ele topuri de hârtii, documente, bandă adezivă
- bandă adezivă pentru cazul în care trimit vreun pachet, sau lipesc coli pentru planșe cu planuri. Am luat vreo 10 role, poate am exagerat. Pot avea probleme?
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Petrovic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petrovic , utilizator 07:51, 30 Decembrie 2019
Sunteti PFA si tineti contabilitatea in partida simpla si nu trebuie sa faceti toata aceasta "nebunie" pentru ca asa se face: simplificat.

Deci, tineti registrul jurnal de incasari si plati (RJIP) pentru stabilirea veniturilor si cheltuielilor, si, adiacent, registrul de evidenta fiscala (REF), pentru stabilirea venitului impozabil.

Bineinteles, ca orice entitate economica, trebuie sa aveti o evidenta a bunurilor: mijloace fixe, obiecte de inventar, care, conform legii, se inventariaza anual.

In plus, e bine sa aveti un contabil sau consilier fiscal (cum i-om zice) cu care sa va consultati permanent. Nu stiu daca doar raspunsurile pe forum sunt suficiente. Dumneavoastra decideti.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil
E ok să împuternicesc un contabil să facă totul pentru mine? Declarații, etc...

Inițial m-am gândit să apelez la un expert contabil.
Am avut câteva ședințe cu un expert contabil. Mi-a propus să fac o procură pentru a-l împuternici să trimită toate declarațiile în numele meu. Am crezut că e riscant să facă altcineva acțiuni în numele meu, și am continuat să încerc singur să fac contabilitatea, iar în timp să iau câteva ședințe

În timp au intervenit multe probleme:
- am aflat că sunt în sistem real nu normă de venit (cei de la Registrul Comerțului m-au informat greșit, când am înființat PFA, mi-au spus că activitățile mele sunt la normă de venit). Contabilul a spus că sunt în sistem real, eu i-am spus că nu, dar nu m-a contrazis cu dovadă
- am întârziat cu declarațiile
- declarații greșite, trebuie să le retrimit
- și altele....
O soluție e să dau totul unui contabil, sau să fac cursuri de contabilitate...
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2019
Petrovic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii despre tipul produselor la înregistrarea facturilor în program de contabilitate Petrovic Petrovic Eu folosesc programul Saga pentru introducerea facturilor în program de contabilitate pentru PFA-ul meu. Văd acolo că am tipul produselor: - mărfuri ... (vezi toată discuția)
Certificat imatriculare reg comertului gheniga gheniga Buna ziua.Doresc sa pun o intrebare in legatura cu un PFA. O persoana are infiintat in 2018 un PFA care executa prestari servicii la un cabinet medical ... (vezi toată discuția)
Acte contabile pfa cu activitate de productie Adrian Ilie Adrian Ilie Buna ziua, Am infiintat de curand un PFA avand ca obiect de activitate productia de clatite intr-o rulota comerciala. Activitatea se desfasoara numai la ... (vezi toată discuția)