avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul succesoral se poate cere de catre creditorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul succesoral se poate cere de catre creditorii mostenirii doar dupa deschiderea unui dosar de executare?

Buna ziua.

Pentru a cere partajul succesoral, un creditor al mostenirii trebuie mai intai sa deschida un dosar de executare silita (incuviintat de instanta) sau o poate face si anterior acestuia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 08:53, 2 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu aveti in baza a ce sa deschideti dosarul de executare, nu aveti titlu executoriu pentru a demara o procedura o executare silita.

Intai se obtine titlul executoriu, insemnand actiune in instanta impotriva defunctului in cadrul careia se va face dovada decesului acestuia, se va dispune introducerea in cauza a mostenitorilor, ulterior, in baza acelei hotarari solicitati pe cale oblica deschiderea succesiunii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa mergeti la avocat cu actele pentru a va rezolva problema deoarece daca nu aveti notiuni de drept o sa o dati in bara.
Dupa ce avocatul va analiza actele, inclusiv titlul executoriu sau ce anume aveti, va poate indruma sau sa va poate prelua cazul si sa se ocupe de el.
Veti recupera cheltuielile cu avocatul, asa ca nu veti ramane in paguba cu banii dati la avocat.

Este plin in justitie de oameni care nu stiu sa se judece si se plang ca justitia este corupta cand in realitate ei nu stiu sa faca aplicarea normelor de drept.Sfatul meu este sa incercati sa evitati sa ajungeti in situatia de a va plange de justitie fara a avea temei...

In plus, daca partea adversa isi angajeaza avocat va poate face mari probleme daca nu va veti judeca bine putand chiar pierde procesul...chiar daca ati avea avocat care sa nu fie atent la detalii.
De aceea, va recomand mare atentie...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se pare ca sunteti foarte confuz în privința demersurilor ce trebuiesc făcute,o consultație la un av din zona dvs este singura soluție.succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Eu nu sunt creditorul, ci succesor acceptant al debitorului defunct. Creditorul are titlu executoriu. A descris o actiune de partaj succesoral, insa nu are un dosar d executare (i s-a respins cererea de incuviintare a executarii silite).
Eu v-am spus ca dreptul este mai complicat decat pare...
Necunoasterea dreptului vatama...
Dreptul civil.este foarte tenhic...si se merge strict pe variante precise si nu pe teorii generale sau pe banuieli...de lege aplicabila...
Dar...oamenii nu inteleg...
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Are revocarea pauliana a unui act de v-c efecte executorii sau doar constata inopozabilitatea? catinf catinf Are revocarea pauliana a unui act de v-c efecte executorii sau doar constata inopozabilitatea? Va rog sa raportati raspunsul la urmatorul caz ... (vezi toată discuția)
Executare silita coca_s coca_s Buna ziua,am vazut pe forum ca incuviintarea pentru executarea silita nu se face cu citarea debitorului dar nu este normal sa nu se primeasca o hotarare timp ... (vezi toată discuția)
Executare silita.intrerupere ,suspendare curs prescriptie vas1955 vas1955 Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si o ... (vezi toată discuția)