avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... despre "maestru"
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

despre "maestru"


am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care promovez examenul, bineinteles:)? ce se intampla daca iau examenul,dar inca nu am gasit maestru? va multumesc
Cel mai recent răspuns: sergiu24 , utilizator 10:20, 4 Decembrie 2009
Nu vreau sa fac atac la persoana asa ca nu voi rosti nume de "maestri"..insa, ..unii dintre avocatii care te iau in preajma lor, ca abs. de drept si avocat aspirant..si ,atunci, te angajeaza cu o alta denumire decat cea de consilier juridic, din pricina interdictiei existente...ca si arhivist, registrator, asistent cabinet, secretara, ei bine..se poarta cu tine, cel in cauza, ca si cum ar avea proprietate asupra ta....in cealalta ipoteza, de stagiar, te muncesc pe rupte si pe bani putini, profitand de faptul ca nu se inghesuie avocatii sa ia stagiari..din pacate, in acest sistem sunt multe de schimbat si multe de spus, si nu de bine...referitor la admitere, mi se pare deplasat ..caz real..ca din comisia de corectare sa faca parte unul din parintii candidatului..cu alte cuvinte..tatal/mama avocat ii pune note copilului dornic sa intre in profesie si, implicit, celorlalti care participa alaturi de acesta in examen..cu mentiunea ca , neoficial, exista un numar limitat de locuri...:)
@sergiu24

sunteti in eroare de la prima la ultima propozitie, atat cu privire la prevederile legale cat si la situatia de fapt.

stabilirea unui raport avocat indrumator - avocat stagiar inseamna incheierea unui contract in acest sens si inregistrarea lui la baroul corespunzator, prin urmare ipoteza cu angajatul ca secretara, asistent sau arhivar fie nu se aplica in domeniul stagiaturii avocatiale si probabil va referiti la altceva, fie cel care prin absurd ar fi in situatia aceasta o cam merita pana si pentru simplul fapt ca nu a citit cele 2 norme de organizare ale profesiei de avocat, legea si statutul, unde i se prevad foarte clar drepturile si obligatiile.

despre partea comisiilor si a locurilor limitate, intotdeauna au existat comentarii, folclor si teoria conspiratiei, dar nu din partea celor bine pregatiti ;)



Daca ati fi citit cu atentie, realizati ca m-am referit, intr-o prima ipoteza, la raportul de munca avocat - absolvent de drept...care inca nu e avocat..nu poate sa fie angajat ca si consilier juridic..
Din respect pt dvs, voi trece peste ironia de cartier de care ati dat dovada in ultimul paragraf...
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
sergiu24, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie urmati pentru a deveni un avocat bun? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! M-ar interesa cam ce pasi trebuie sa faca un absolvent de drept de cand a terminat facultatea si pana la a ajunge un avocat foarte bun?? Am inteles ... (vezi toată discuția)
Avocat maestru COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Buna ziua tuturor, As dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea problema: imi doresc foarte mult sa intru in avocatura si sunt dispusa sa investesc ... (vezi toată discuția)
Avocat coordonator pentru stagiu Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu in cat timp trebuie sa-mi gasesc avocat colaborator pentru stagiu si daca pot sa am un avocat colaborator inscris la alte barouri de ... (vezi toată discuția)