avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Delegarea autorității părintești
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Delegarea autorității părintești

Buna ziua ! Sunt plecata in străinătate ,am un copil minor rămas cu mama,am înștiințat primăria,am depus actele,la tribunal,dar procesul va fi pe 9.12,deoarece eu sunt plecata va putea merge doar mama la proces ,îmi va afecta cu ceva daca eu nu mă prezint dar sunt intimitate și primăria plus tribunalul ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:29, 27 Noiembrie 2019
Nu vă afectează cu nimic faptul că nu sunteți prezentă, dar ar fi indicat să aveți un avocat care să vă reprezinte în lipsă.
Depinde si de astitudinea procesuala a sotului, de ce doreste, daca are reconventionala sa intampinare in dosar.
Mulțumesc frumos!

Marcel Mihalache a scris:

Nu vă afectează cu nimic faptul că nu sunteți prezentă, dar ar fi indicat să aveți un avocat care să vă reprezinte în lipsă.

Depinde de instanta si de cererile partii adverse.
Procedural, nu conteaza prezenta personala a partii, dar pe fond arata gradul de implicare a partii si este mai mult sau mai putin relevant, mai ales in dreptul familiei, in functie de cerintele celeilalte parti si atitudinea sa procesuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In recurs - cerere reconventioanla? ctynn ctynn se poate ca legea sa nu distinga iar aceasta sa fie admisa si pe considerente ca eventual recursul se indreapta impotriva reclamantului, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Actiune divort ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! vreau sa ma ajutati in urmatoarea speta: sotia mea a intentat actiunea de divort fara sa ma anunte,eu fiind plecat la lucru in alta ... (vezi toată discuția)
Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)