avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata catre casa de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata catre casa de asigurari de sanatate

Buna seara . Sunt angajat la o firma de 1 an de zile si de prin luna iunie nu mi sa virat banii catre Casa de asigurari de santate si nu pot fi internernat la spital .Ce pot sa faca in acest caz ?? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: miralon , utilizator 12:19, 17 Decembrie 2009
Buna seara,
cine v-a refuzat internarea si in ce baza? nu a-ti avut adeverinta medicala? sau?
Vina o poarta angajatorul, nu d.voastra. Mai ales ca, vi s-au tras contributiile di salar, sau?
Da am primit o adeverinta dar este inutila atata timp cat banii trasi din slariul meu pentru Casa de asigurari de santate nu au ajuns in cont ?? ce pot face ???
Contributiile individuale se opresc salariatilor de catre angajator care are obligatia sa le vireze in conturile speciale. Cred ca se poate face o plangere penala pentru deturnare de fonduri.
Va solicit atentia asupra unui aspect care ne pune pe noi, angajatii sau fostii angajati, intr-o situatie foarte dificila.
Ma aflu oarecum intr-o situatie similara. Mai exact, in luna Octombrie a acestui an, societatea unde am fost salariata si-a restrans activitatea, disponibilizand cca 90% din angajati. Am aflat atunci ca nu s-au virat contributiile la asigurarile sociale din iunie 2009. In decembrie 2009 am infiintat PFA. Conform legii, sunt obligata sa inchei un contract cu CNAS. Din pacate, la incheierea contractului, am obligatia de a dovedi calitatea de asigurat facand dovada platii contributiei. Daca nu, eu, ca si asigurat, trebuie sa platesc contributiile restante, inclusiv penalitati si majorari de intarziere. In conditiile in care legea ma obliga sa accept ca plata acestor contributii sa se efectueze de catre angajator, cand sumele aferente mi-au fost retinute din salariu, de trebuie ca eu, salariat , sa mai platesc inca odata aceleasi sume? Sumele au fost retinute, mie veniturile mi-au fost diminuate cu aceste valori, plata de catre mine mi-ar diminua veniturile cu de doua ori valoarea contributiei la asigurarile sociale de sanatate.
Intrebarea mea este: cum poate fi atacata aceasta lege 95/2006?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cas,cass etc. ANA CONSTANTINESCU ANA CONSTANTINESCU Buna ziua ! Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada nederminata,iar angajatorul nu a achitat contirbutiile catre bugetul asigurarilor ce 4 ... (vezi toată discuția)
Asigurat fara contributii la sanatate neplatite adelinepiper adelinepiper Necesit ingrijire medicala de specialitate, si am aflat de curand ca angajatorul meu nu a platit contributiile de cateva luni? Pot sa beneficiez de ingrijire? (vezi toată discuția)
Ordinul 617/2007 MarcelaS MarcelaS Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ordinul 617/2007 este in vigoare. La art. 5 din acest ordin [quot](6) Persoanele care realizeaza venituri din ... (vezi toată discuția)