avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata avans 100%
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata avans 100%

Bună ziua,
La un antecontract pentru un apartament (într-un bloc în construcție) plătesc avans de 100% la antecontract, preț în euro(echivalent în lei) la cursul din ziua antecontractului.
Întrebare: după ce apartamentul este gata și finisat, la semnarea contractului de vânzare-cumpărare... mai trebuie să se facă o factură de reglare pentru diferența variației de curs valutar apărută între timp?
Personal eu cred că în mod normal nu ar mai trebui să plătesc nimic, din moment ce am dat avans de 100%, dar vreau să mă asigur că nu mă înșel.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:29, 27 Noiembrie 2019
Da, la semnarea contractului de vânzare-cumpărare trebuie să se facă o factură de reglare pentru diferența variației de curs valutar apărută între timp. Vedeti ce o sa se specifice in contact caci acolo va fi trecut pretul final..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa -- tzeapa curs valutar anonim86 anonim86 Salutare, Cred ca sunt destule topic-uri deschise cu prima casa si diferenta de curs bnr. De curand am semnat un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Apartament platit integral receptionat cu ipoteca!? ncis ncis Am cumparat un apartament de la dezvoltator(Sido Union), In contractul de vanzare notarul specifica faptul ca eu cumparatorul voi plati vanzatorului, pretul ... (vezi toată discuția)
Cuantumul tva pentru o locuinta noua addi68 addi68 In cazul contractarii unei locuinte constructie noua, TVA aplicabil este de 5% daca, una din conditii este ca pretul acesteia fara TVA sa nu depaseasca 380 000 ... (vezi toată discuția)