avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie de conducere | Studii Universitare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie de conducere | Studii Universitare?

Salut AvocatNet,

Exista vreo lege care specifica faptul ca pentru a detine o functie de conducere intr-o societate comerciala cu raspundere limitata privata, este necesar sa detii minim un examen de licenta/master/doctorat?

Spre exemplu: pentru a conduce un anumit departament. cum ar fi: Dep. Vanzari, deci: Manager Vanzari.

Este neaparat necesar ca studiile sa fie superioare, sau totul depinde de regulamentul, politica si cerintele Angajatorului?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 27 Noiembrie 2019
Ar fi ceva in Clasificarea Ocupatiilor din Romania - nivelul de studii mentionat pentru fiecare functie in parte.

Ordinul ministrului muncii, familiei și protecției sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică nr. 1.832/856/2011 privind aprobarea Clasificării ocupațiilor din România - nivel de ocupație (șase caractere)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cor 2011 plus mobile plus mobile Buna ziua, doresc sa angajez o doamna pe postul de Gestionar depozit, cand dau pentru alegerea cor apare cu 413101. Avand si monitorul oficial din 08.08.2011 ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare pt persoane cu studii minime FCA FCA Buna ziua, As dori sa stiu care anume este cadrul legislativ care reglementeaza care sunt studiile minime in baza carora o persoana poate urma cursuri de ... (vezi toată discuția)
Cod cor Miliana Miliana Buna seara, asi vrea sa aflu cand a fost schimbat codul COR 343103 - asistent manager cu codul 334303. Va multumesc. Iliana (vezi toată discuția)