avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Contract v-c neînregistrat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Contract v-c neînregistrat

Buna ziua,in urma cu 2 ani am vândut o mașina unui cunoscut,am făcut contractul dar nu am fost la primărie să îl ștampilez întrucât respectivul mai avea să îmi de-a o sumă de bani,planificandu-mi sa mă duc după o lună,după ce îmi dă și diferența. Diferența de bani nu am văzut-o nici până în prezent, dar m-am hotărât să renunț la ea și să scot macar mașina de la primărie. Primăria nu îmi accepta contractul pt că e datat cu 2 ani in urmă și eu în acești doi ani nu am platit impozitul la ea( alte datorii nu am). Ce mă sfătuiți să fac? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:23, 29 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial,achitati debitul
Ulterior achitarii integrale a debitului,autoritatea fiscala urmeaza sa radieze bunul mobil dupa rolul dv fiscal
Succes !

Ok,achit debitul,contractul se înregistrează cu data încheierii acestuia( cu 2 ani in urma) sau cu data in care plătesc datoria? Sa înțeleg că după ce mai avea să îmi de-a bani,îi mai plătesc și impozitul pt timpul cât a stat la el?!
Mulțumesc pt ajutor!

ynocentta a scris:

Initial,achitati debitul
Ulterior achitarii integrale a debitului,autoritatea fiscala urmeaza sa radieze bunul mobil dupa rolul dv fiscal
Succes !

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
autoritatea fiscala teritoriala inregistreaza contractul de vanzare cumparare la data depunerii de dv
Nu se poate inregistra retroactiv
Dv datorati obligatii fiscale pana la momentul in care depuneti documentul legal care atesta instrainarea vehiculului
Este culpa dv ca nu ati respectat termenul de 30 de zile in care legal va revenea dreptul sa solicitati radierea auto de pe rolul dv fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto Marinatud Marinatud Pentru o mașină care s-a scos certificatul fiscal de la primărie pt radiere din circulație se mai plătește impozit de la această dată pana la radierea ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Yza27 Yza27 Am cumparat o masina acum 11 ani .dupa vreo 2 ani ,masina fiind foarte veche am vanduto pt piese.Am fost la un birou de radieri si am lasat talonul si actele ... (vezi toată discuția)
Auto instrainat. nu detin nici un fel de act George0203 George0203 Buna ziua, tatal meu a instrainat o masina in anul 2003. La momentul respectiv nu a radiat masina nici de la taxe si impozite si nici de la politie. Mentionez ... (vezi toată discuția)