avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare grad handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare grad handicap

Buna ziua!
Mama mea are proteza de sold din cauza coxatrozei, pensie de handicap grad 2 si pensie de boala pentru schizofrenie paranoida.
Acum doua luni a avut un accident in urma caruia si-a fracturat o vertebra și a trebuit operata, acum are tija și 6 suruburi.
Din păcate a ramas cu o parapareza flasca, merge foarte greu, chiar si dupa kinetoterapie si as vrea sa stiu daca se poate schimba gradul de handicap pentru a putea dispune de un insotitor pentru ca e evident ca nu se descurca singura si are nevoie de insotitor.
Va rog daca puteti sa îmi spuneti ce se poate face.
Va mulțumesc! O seara/zi buna!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:10, 28 Noiembrie 2019
Mama dumneavoastră are posibilitatea să meargă la DGASPC - COMISIA DE EXPERTIZĂ A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP, și să depună o cerere scrisă, prin care să ceară revizuirea gradului de handicap.

Nu-i o garanție că i se va stabili un al grad la revizuire, dar e bine să încerce.
Depinde foarte mult de referatele medicale care le va depune la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi financiare pentru persoana cu grad de invaliditate 2 DanutzGenila DanutzGenila Buna ziua. Mama mea are o Decizie asupra capacitatii de munca cu diagnosticul Schizofrenie paranoida, grad de invaliditate 2, din anul 2005. A beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul meu are proteză bilaterală de șold și acum 6 luni ... Liviu Lupu Liviu Lupu Bună ziua, soțul meu are proteză bilaterală și acum 6 luni a căzut, i-a sărit o proteză care i-fracturat femurul în 4 locuri urmând o operație de ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, pentru permanent Maria Diaconu Maria Diaconu Buna ziua, Va rog mult, sa ma ajutati cu o informatie ... (vezi toată discuția)