avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă actele pe o casă sau facut dupa căsătorie in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă actele pe o casă sau facut dupa căsătorie in cazul unei succesiuni , după 21 de ani de căsnicie am vreun drept ?

Construcția s-a început înainte de 1995 prin succesiune s-au facut actele pe casa in anul 2017 iar in acte apare doar soțul. După 21 de ani de căsnicie, eu ce drepturi am? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:51, 1 Decembrie 2019
Cine a construit casa`?
Cum a ajuns soțul proprietar pe casă`?
Prin succesiune pământul de sub casă. Iar constructia a fost inceputa, împreună am terminat-o.

Dapix a scris:

Cine a construit casa`?
Cum a ajuns soțul proprietar pe casă`?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pământul de sub casă fiind moștenire, e bun propriu al soțului, dumneavoastră neavând nici un drept.

Casa este tot a soțului, dar dacă ați muncit și dumneavoastră, și probabil ați contribuit și cu bani la finalizarea ei, aveți un drept de creanță.
Nu are relevanță numărul anilor de căsătorie.

Dumneavoastră trebuie să vă pregătiți de proces cu probe și martori, pentru a obține despăgubiri pentru contribuția la finalizarea casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - socrii au contribuit la casa flo8200 flo8200 Am primit donatie de la parinti, pe numele meu, un teren. Tot parintii mei au construit subsolul si parterul. Socrii au construit etajul si acoperisul. Totul ... (vezi toată discuția)
Imobil - bun propriu sau bun comun? corbu_ciprian corbu_ciprian Este vorba despre o casa construita de catre el si ea impreuna, insa cu doi ani inainte ca acestia sa se fi casatorit. Autorizatia de constructie este pe ... (vezi toată discuția)
Despre partaj alexandraroxana13 alexandraroxana13 duna ziua am o intrebare despe partaj.o sa divortez la notar fara partaj. copii vor ramane la mine.casa este facuta de sot in timpul casnicie dar este pe ... (vezi toată discuția)