avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de pe proprietatea personala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de pe proprietatea personala

Buna ziua,
Detin impreuna cu mama mea o gospodarie la tara si avem un vecin, mai exact sotul surorii mamei mele, sora mamei a murit, iar in urma iesirii din indiviziune, sotul a ramas cu o parte din curte in care si locuieste. Avem o delimitare cu gard in el si terenul nostru. Noi nu stam in permanenta acolo, avem o mica gospodarie, cu gradina, pasari, 3 catei, etc., iar de cate ori noi plecam el intra pe proprietate si fura obiecte de mai mica sau mai mare valoare. Lucrul acesta se intampla constant, cam de fiecare data cand are ocazia, noi neputand sa punem chiar totul sub lacat atunci cand plecam. De exemplu, ultima data a furat de la cateii care sunt legati 2 bride zincate in valoare de max 10 lei ambele si in locul lor a legat cu sarma. Cu alta ocazie a furat o cusca de catei in valoare de 500 lei. A adus-o inapoi inainte sa fac plangere la politie, era la el in curte, in partea lui de curte. Cu alta ocazie a furat 2 catei, atunci aveam 4, si i-a luat pe camp unde asigura paza. Aici am facut plangere la politie si i-a adus inapoi. Ideea este ca el mereu fura cate ceva de la noi din curte. Ne-am gandit sa ne punem camere de filmat, dar as vrea sa stiu daca investitia merita, adica daca el ar putea sa fie pedepsit intr-un fel daca eu ma duc cu un video la politie unde se vede cum el intra la noi in curte in lipsa noastra, si eventual pleaca cu ceva de acolo. Daca fura un obiect mic, nu stiu in ce masura se poate vedea pe camera acel obiect mic si probat in instanta ca l-a furat. Stiu pe cineva care a luat 2 ani de inchisoare cu suspendare, era la prima abatere, pentru ca a furat din supermarket un rotund de cascaval in valoare de 10 - 15 lei. As vrea sa stiu daca si in cazul nostru se poate obtine o pedeapsa pentru aceste furturi daca vom pune camere de filmat. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum ma pot apara de o acuzatie calomnioasa ContSters131572 ContSters131572 Buna ziua.De curand am fost la cumparaturi intr-un magazin .Prima data m-am pus in cos un luciu de buze si intre timp ce am cumparat si alte lucruri am ... (vezi toată discuția)
Pot rămâne fără căței din cauza reclamațiilor vecinei? ContSters447948 ContSters447948 Buna seara! Am si eu o intrebare. Am 3 căței pe care ii tin legati in spatele curtii(mentionez ca in fata casei nu am spatiu, doar vre-o 2 m si jumatate), ... (vezi toată discuția)
Abuz politia și paznici carfourr Andreeaxl Andreeaxl Bună ziua va rog sa îmi răspundeți și mie la o întrebare va rog frumos.astăzi am mers sa cumpăr ceva din carfour si la oprire am fost oprita de paznici ... (vezi toată discuția)