avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot rămâne fără căței din cauza reclamațiilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot rămâne fără căței din cauza reclamațiilor vecinei?

Buna seara! Am si eu o intrebare. Am 3 căței pe care ii tin legati in spatele curtii(mentionez ca in fata casei nu am spatiu, doar vre-o 2 m si jumatate), iar vecina din spatele curtii mele a chemat de mai bine de 5 ori politia locala deoarece spune că nu se poate odihnii din cauza cărților mei care latră. Am 2 cateluse castrate si un cațel, sunt vaccinati periodic, bine îngrijiți, iar eu si familia mea ii iubim foarte mult. Vecina mea vrea sa ii dăm pe toti si sa nu mai avem niciunul, dar nu ii pot da pe strada iar in adăpost nu am nicio siguranta ca vor supravietui prea mult timp, dar oricum ai fi ii iubesc prea mult si nu vreau sa ii dau. Astăzi a venit din nou cu politia, dar nu cu cea locala si a amenintat.o pe mama mea ca ii va face dosar penal si ca vom ramane si cu banii dati si fara căței. Este posibil asa ceva? Ce sa fac sa nu imi ia cățeii? Nu sunt singura de pe strada care am 3 căței, dar sunt singura care am o astfel de vecina. Sunt foarte îngrijorată pt ca mama mea a fost citata miercuri la politie. Vă rog spuneti-mi daca ne poate da amenda pt deranjarea linistii publice cum a spus Dna polițistă astăzi si daca ni pot lua? Sau dacă as contacta Protectia Animalelor as rezolva ceva?Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: OutStanding , utilizator 18:58, 23 Noiembrie 2017
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu e normal sa tineti cateii legati in spatele curtii. Iubitorii de animale nu fac asa ceva. Faptul ca latra si deranjeaza vecinii e dovada faptului ca nici ei nu sunt prea fericiti.
Potrivit art. 5 alin. 1 lit c si d din Legea nr. 205/2004 animalele trebuie sa aiba posibilitate de miscare suficienta si ingrijiri (care, in cazul cateilor, constau nu numai in cativa metri patrati de curte si un lant, mancare, apa si vaccinuri ci in spatiul larg in care sa poata alerga, plimbari, joc cu stapanii, etc)
Vi-i pot lua? Da. Potrivit art. 26 din aceeasi lege nerespectarea disp art. 5 alin. 1 (aratat mai sus) este contraventie caz in care se poate dispune si o masura complementara. de confiscare a cateilor.
Daca vi se pare nedrept, ganditi-va la vecina d-voastra care nu se poate odihni in propria casa.
Desigur ca daca vi-i confisca vor ajunge probabil intr-un adapost, intr-o cusca cu un spatiu mai mic, ingrijiti mai putin si vor fi probabil eutanasiati daca nimeni nu-i va dori.
Singura solutie ar fi, daca tot scrie-ti ca-i iubiti, sa faceti un mare efort si sa schimbati felul in care ii tineti si sa ii lasati noaptea cu d-voastra in casa sa ii scoateti de 3 ori pe zi la plimbare ca sa fie obositi si sa doarma, etc.
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
daca ne poate da amenda pt deranjarea linistii publice cum a spus Dna polițistă astăzi


Vedeti dv ,daca intre vecini din diferite situatii rezulta discutii,polemici care nu se pot solutiona amiabil,pentru solutionare partea interesata,care apreciaza ca ii sunt incalcate drepturile poate desfasura demersuri pe care le apreciaza necesare ,inclusiv sesizarea autoritatilor
Politia detine competenta sa aplce sanctiuni pentru tulburarea linistii publice,in temeiul disp L nr 61/1990 republicata
Trebuie totusi sa cunoasteti ca politia nu detine baza tehnica necesara sa constate nivelul zgomotelor-daca a fost depasit pragul fonic admis
Animalele de companie se comporta dupa cum sunt educate/instruite ca si copii
Incercati sa instruti patrupedele sa nu latre continu
Este foarte adevarat ca rolul cainilor in gospodarie este sa apere proprietatea sa sesiseze anumite situatii si sa se manifeste de asa natura incat sa indeparteze eventualii interesati sa patrunda in perimetrul lor
I-ati putea dresa, sa nu mai latre, si atunci rezolvati problema cu vecinii.
Oricât de amuzant ar pare, încercați Toate genurile de muzică, doamnă, până le descoperiți vocația, sigur îi veți prinde lătrând pe alt ton. Ascultați cu ei melodiile preferate, cântați cu ei, recompensați-i când vedeți că-și dau interesul.
Investiți într-un sistem care poate reda muzică și prin care vă pot auzi pe dumneavoastră discutând cu mama, eventual comunicați cu ei din casă astfel.
Se plictisesc teribil în acel spațiu mic. Puneți-le o oglindă împrejur -o dată pe săptămână să-i intrige mult timp- și cu muzica pe fundal.... doar o înregistrare video vă trebuie să-i faceți celebri.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
OutStanding, utilizator
Domnule avocat, in acest caz ar trebui confiscati toti cainii oamenilor de la tara, toti ii tin pe lant si marea majoritate a lor stau in conditii jalnice. In principiu, intr-o curte cainele trebuie sa faca paza, sa anunte cand vin hotii sau persoanele straine. Un caine care doarme in casa, caruia i se face dresaj special pentru a nu mai latra, eventual terapie cu muzica ( cum sugereaza un utilizator de mai jos), eventual si masaj pentru a scapa de stres - isi pierde rolul de caine de paza. Nu confundati cainii de companie, de apartament, cu cainii de paza si protectie. O sugestie pentru cel care a facut subiectul acestei dezbateri - faceti-le un tarc in spatele casei, cateii sa fie vaccinati, microcipati si sterilizati si atunci isi pot face datoria de catei de paza in conditii optime fara a va putea face cineva ceva.

Alte discuții în legătură

Detinere animale de companie kronky kronky Am un catel,iar vecina face mereu reclamatii si platesc amenzi!Cum pot sa ma apar?nu mi s-a raspuns. (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari, certuri între vecini exoticbeauty1 exoticbeauty1 asociate de proprietari,certure dintre vecini. Buna ziua,curtea comuna a blocului poate fi folosita si de proprietari de caini?Avem un bloc cu curte privata ... (vezi toată discuția)